donderdag 1 oktober 2020 | week 40
Home » Algemeen » Tweede locatie voor Pius X basisschool
 Julian van de leerlingenraad hielp met het doorknippen van het lint. Intern begeleidster juf Linda en Felix kijken juichend toe.

Tweede locatie voor Pius X basisschool

Tweede locatie voor Pius X basisschool

Bergschenhoek – De hele zomervakantie werd er – nadat de sleutel op 31 mei werd overhandigd en de nodige voorbereidingen waren getroffen – keihard gewerkt om de nieuwe tweede locatie van de Pius X basisschool aan de Noorderparklaan in Bergschenhoek gereed te hebben voor het nieuwe schooljaar van start ging. In de laatste week van de vakantie werd het pand opgeleverd en kon er verhuisd worden.

Door Trees Borkus-Henskens

De bovenbouw van de Pius X school kreeg na de vakantie de beschikking over acht lokalen en een negende ruimte. Omdat het hoofdgebouw slechts op vijf minuten loopafstand gevestigd is kunnen de kinderen van de daar naastgelegen grote gymzaal gebruik maken. Adjunct-directeur Harmen Stans is de locatieleider van de nieuwe locatie aan de Noorderparklaan.
Na de eerste weken van het nieuwe schooljaar met elkaar gewend geraakt te zijn aan de omgeving kon donderdag 17 oktober de nieuwe locatie feestelijk worden geopend. Locatieleider Stans: “Toen ik anderhalf jaar geleden als adjunct in de Pius X school aan de Goudwinde kwam werken was er nog geen sprake van uitbreiding. Maar de school groeide en vorig schooljaar kwam deze mooie kans voor uitbreiding. We hebben met elkaar afspraken gemaakt en gekozen voor een eigen schoolleider voor beide locaties. Het fijne is dat beide scholen dicht bij elkaar staan en de kinderen bijna allemaal in de wijk wonen waar de scholen staan.”

Afsluiting

De opening van de school vormde tevens de afsluiting van de Kinderboekenweek waarin het reizen centraal stond. “We werkten aan een project dat alles met reizen te maken had. Groep 6 concentreerde zich daarbij op Afrika, groep 7 op Zuid-Amerika en groep 8 op Noord-Amerika. Er werden onder andere reisfolders van die landen gemaakt en tevens gerechten die erbij pasten. In elke groep mocht vervolgens een Gouden Griffel worden uitgereikt en ook werd besproken hoe de afsluiting eruit zou gaan zien samen met de officiële opening van onze nieuwe school. Daarbij hielpen – zo werd in de vergadering besloten – de leden van de leerlingenraad een handje mee in de bediening met het verzorgen van de hapjes en drankjes.”
Het hele schoolplein stond donderdagmiddag vol toen de leerlingen Rafael, Deshaun, Julian en Swen het lint mochten doorknippen dat voor de entree gespannen was. Waarna iedereen de school kon komen bekijken. Ook de bovenburen, want die kregen eveneens een uitnodiging.