dinsdag 19 januari 2021 | week 03
Home » Algemeen » Trouwring boven water

Trouwring boven water

Trouwring boven water

Bergschenhoek – Ruim anderhalf jaar geleden verloor Maarten Ripping zijn trouwring na een ongelukkige worp richting het water. Na wat klussen in de tuin bleef er afval aan zijn handen kleven en met flinke kracht schudde hij dit richting het water. De luide plons deed hem beseffen dat het niet alleen het afval was wat in het water terecht was gekomen. De ring, pas kort ervoor na 30 jaar huwelijk opgepoetst en aangepast door goudsmid Eduard Cohen, bleek met het tuinafval mee gegooid.

Techneut Maarten ging in zijn garage aan de slag en bouwde een kijker van glas, compleet met Go Pro camera en verzwaard met bakstenen. Echter, na diverse zaterdagen met zijn buik op de vlonder te hebben gelegen, gaf hij de hoop op. De ring bleef onvindbaar.
Een krantenartikel vele maanden later bracht de oplossing. Martin ‘Lord of the Rings’ uit Spijkenisse, duiker vanaf zijn 17e jaar en met een zesde zintuig voor ringen, munten en andere metalen. Martin wil graag mee blijven doen in de maatschappij nadat hij door een chronische ziekte is afgekeurd. Het opduiken en zoeken van verloren sieraden lukt hem wonderwel goed en de blijdschap van de eigenaren bij een gevonden voorwerp geeft hem een enorme boost. Na een telefoontje werd al gauw een afspraak gemaakt. Martin verscheen afgelopen woensdag met begeleider/vriend Sander, droogpak en metaaldetector aan de Vleugelvaren en ging zonder aarzelen het koude water in. Na ongeveer drie kwartier dobberen en vele spijkers en proppen aluminiumfolie later klonk het ineens: “Yes, ik heb hem”.
Maarten is opgelucht en blij dat de originele trouwring weer aan zijn vinger zit. “Ik ga gauw bij Eduard langs, de ring moet opnieuw opgepoetst na maanden van slootwater en slib en een beetje strakker is wellicht ook een goed idee.” Zie voor meer informatie over Martin en zijn avonturen op www.gevonden-verloren.nl.