vrijdag 25 september 2020 | week 39
Home » Algemeen » Troost en steun vinden bij Kunst
Kunst in de bieb.

Troost en steun vinden bij Kunst

Troost en steun vinden bij Kunst

Bergschenhoek – Bibliotheek Oostland en Yvonne Peschier (docent Kunst Kijken) organiseren vanaf maandag 5 oktober weer de cursus ‘Kunst in de Bieb!’ in vestiging Bergschenhoek, Ontmoet! Hierbij wordt in een kleine groep (maximaal twaalf deelnemers) gekeken naar kunstwerken.

Samen kunst kijken is leuk, want samen zie je meer! Kunst raakt iets in ons; je kunt het mooi vinden of juist helemaal niet. Hierover gaan deelnemers in gesprek tijdens de anderhalf uur durende bijeenkomst: wat vind je van de sfeer, welk personage trekt jouw aandacht, waar in het schilderij zou jij willen zijn en waarom?
Juist in deze moeilijke tijd waarin er veel onzekerheid en onrust is, kan kunst troost en steun bieden. Erkenning vinden in de kunst en in het verhaal van de ander. Dat is waar het om gaat in deze editie van ‘Kunst in de Bieb!’. “De reacties van deelnemers aan vorige cursussen waren enthousiast: er werd genoten van de kunstwerken en van het samen ontdekken” aldus Yvonne Peschier, docent Kunst Kijken. Uiteraard worden de bijeenkomsten georganiseerd geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.
Vanaf maandag 5 oktober, 13.30 -15.00 uur vindt er tot en met 16 november iedere week een bijeenkomst plaats. Op 9 november is er geen les. Inloop vanaf 13.15 en na 15.00 uur is er tijd om na te praten. De cursus wordt gehouden in de grote cursusruimte in de vestiging Bergschenhoek, Wilhelminastraat 1A. Kaarten zijn € 40,- en verkrijgbaar via www.bibliotheekoostland.nl.