maandag 8 maart 2021 | week 10
Home » Algemeen » Tribunebrand TOGB geeft de club weer nieuwe impulsen
De ravage vanuit de lucht gezien. Foto: Ron Fruining.

Tribunebrand TOGB geeft de club weer nieuwe impulsen

Ook de jeugd draagt met een sponsorloop een steentje bij

Tribunebrand TOGB geeft de club weer nieuwe impulsen

Berkel en Rodenrijs – Het treurige nieuws dat op vrijdagavond 8 januari door een grote brand onder andere de tribune van het hoofdveld van TOGB verloren is gegaan, zal iedereen inmiddels wel hebben bereikt. “Maar”, zegt voetbalvoorzitter Andy Wibier, “de grootste schrik zijn we alweer te boven. Het gaat alleen om materiële schade. De liefdevolle berichten die op allerlei manieren onze club hebben bereikt zijn hartverwarmend en worden zeer gewaardeerd. En dat geeft ons als vereniging weer moed om verder te gaan en plannen te maken.”

Rien Kuyvenhoven

Intussen is er een unieke doneeractie opgestart, waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor de vervanging of herbouw van de historische voetbaltribune. “Tijdens de voetbalcompetitie is een tribune niet alleen belangrijk voor de sfeer, maar vooral ook om onze oud-leden, waarvan een groot deel slecht ter been is, als supporter een fijne zitplaats te bieden.”
Wibier wil nog wel kort ingaan op wat de club is overkomen. Vooral ook om wilde geruchten te ontzenuwen. “In de media wordt gespeculeerd over wat er die avond is gebeurd. Wij als TOGB hechten er belang aan te berichten dat vier betrokkenen zich diezelfde avond zélf bij de politie hebben gemeld. Onze eerste zorg gaat nu uit naar hen, hun ouders en andere familieleden. Er zijn alleen maar verliezers en ondanks de emotionele waarde die aan het verlies van onze historische tribune hangt, zijn we opgelucht dat er ‘slechts’ sprake is van materiële schade. Wij begrijpen dat emoties hoog oplopen en hebben alle begrip voor boosheid en/of verdriet. Wij hopen echter dat een ieder verder onderzoek aan de politie zal overlaten. Ook zal de club waar nodig haar verantwoordelijkheid nemen en passende maatregelen treffen.”

Inkomsten

De Berkelse voorzitter is enthousiast over wat de club hierna is overkomen. “De afgelopen dagen zijn veel mensen van de club gestart met prachtige initiatieven om de club (financieel) te steunen. TOGB vindt het fantastisch om te zien hoeveel mensen opstaan voor de club. Om te voorkomen dat sponsoracties versnipperen en met als doel deze zoveel mogelijk te centraliseren, is bestuurslid van de Businessclub TOGB (BCT) Martijn Vermeulen als contactpersoon aangesteld. Hij is bereikbaar om vanuit een centrale positie de sponsoring van TOGB te begeleiden. Hierover kunt u indien gewenst contact met hem opnemen, tel. 06 – 10782314. Op korte termijn zal vanuit de Businessclub een plan worden gepresenteerd om inkomsten te werven voor de wederopbouw van de tribune”, aldus Andy Wibier die vervolgens met zijn bestuur uit kijkt naar en werkt aan de plannen voor nieuwbouw.
“We kijken eerst wat de verzekering voor ons in petto heeft. En willen we eenzelfde of een multifunctionele tribune met faciliteiten erbij of misschien aan de kantine. We moeten kijken wat financieel en vergunningtechnisch mogelijk is. De komende tijd zal het leren.”
Momenteel is een klein comité van TOGB bezig met het voorbereiden van een actieweekend in de maand mei. Hierover volgt binnenkort meer informatie. Tevens wordt de laatste hand gelegd aan een speciale website waarop iedereen mee kan kijken naar de ontwikkeling over de plannen en fondswerving voor de nieuwe tribune.

Sponsorloop voor de jeugd

Komende zaterdag 30 januari komt de jeugd van de club in actie om gelden bijeen te brengen voor de bouw van de nieuwe tribune. Binnen alle coronaregels (er zijn geen aanvullende maatregelen afgekondigd, GGD en gemeente geven aan dat er buiten gesport mag worden voor de jeugd) organiseert TOGB op deze dag een sponsorloop. Dennis de Wekker en Rogier Greebe, de initiatiefnemers, geven daarmee uitvoering aan de wens om de club te steunen in deze voetballoze tijd en om een bijdrage te leveren aan de bouw van een nieuwe tribune. Tegelijkertijd kunnen de jeugdspelers weer eens lekker rennen met hun teamgenootjes en trainingsmaatjes.
De jeugd zal in verschillende tijdsblokken rondjes gaan lopen over het sportpark, zodat ze met een goede routering veilig kunnen beginnen en eindigen. Voor de speler met de meeste rondjes per categorie (of bijdrage) zal de club natuurlijk nog iets leuks bedenken. Via de hoofdleiders volgt voor de spelers meer informatie over onder andere de tijdstippen.