zondag 28 februari 2021 | week 08
Home » Sport » Treurniet Mengvoeders geeft TOGB nog meer uitstraling
De TOGB-ers nemen dankbaar hun uitgaanstenue in ontvangst van hun sponsor. V.l.n.r. Glenn den Uijl Steven Treurniet Bas Mourits Nico Treurniet en Jay Zandbergen. Foto: Rob Veldkamp.

Treurniet Mengvoeders geeft TOGB nog meer uitstraling

Treurniet Mengvoeders geeft TOGB nog meer uitstraling

Berkel en Rodenrijs – Ze hebben één ding gemeen: een fase in hun bestaan waarin het even niet voor de wind gaat. TOGB werd onlangs getroffen door een tribunebrand en Treurniet Mengvoeders is op zoek naar een andere locatie. Maar het weerhoudt het 150-jarige bedrijf er niet van om met de Berkelse sportvereniging TOGB een sponsorcontract aan te gaan. De veevoederproducent heeft de TOGB-selectie van top tot teen in het nieuw gestoken met kleding en schoeisel voor de komende drie seizoenen. Drie mannen uit Zondag 1, aanvoerder Jay Zandbergen, Bas Mourits en Glenn den Uijl, mochten de kleding showen.

Rien Kuyvenhoven

Al 150 jaar lang maakt de familie Treurniet voer voor dieren. De vierde (Nico) en de vijfde (Steven) Treurniet-generatie staan nu aan het roer in de nu nog oude maalderij op de hoek van de Willem-Alexanderlaan / Laan van Romen in Berkel Centrum. De maalderij zal in de toekomst worden omgebouwd naar tien startersappartementen, zes Urban Lofts en achttien nieuwbouwappartementen.
Zowel vader Nico Treurniet als zoon Steven zijn geen onbekenden bij de Berkelse club TOGB. Als toeschouwer en speler zijn ze al jarenlang verbonden met de club. Ze hebben zich niet onbetuigd gelaten nu de Berkelse ploeg het afgelopen seizoen naar de zondag hoofdklasse promoveerde. Steven: “We hebben de selectie van top tot teen aangekleed met een tenue dat gedragen kan worden voor en na de wedstrijden en voor een uitje van het team”. Nico Treurniet vult aan: “En misschien gaan ze nog beter voetballen dan de afgelopen jaren. Want toen heeft het publiek ook al kunnen smullen van de goede prestaties van het team. Ik denk dat ze met deze aankleding meer zelfvertrouwen krijgen en ze zich nog meer een eenheid zullen voelen. TOGB is een vooraanstaande club in de regio en de promotie was een historisch moment.” Steven Treurniet spreekt uit ervaring, omdat hij zelf als speler bij een andere club (Excelsior, red.), heeft ondervonden wat dit allemaal betekent. “Wat was je trots als je een mooi pak kreeg bij de club. En dat zullen onze jongens ook zijn met dit visitekaartje nu ze in de hoofdklasse spelen.”

Initiatieven

Het was dan ook niet verwonderlijk, dat drie afgevaardigden van de selectie zich zo trots als een pauw in de kleding lieten hijsen voor de foto, natuurlijk in gezelschap van de twee directeuren van het bedrijf. Bas Mourits, die dit seizoen weer terugkwam op het nest waar hij met voetballen begon, reageerde als eerste op het nieuwe sponsorcontract voor drie jaar. “Als vereniging straal je iets uit. Dit heb ik nog nooit meegemaakt, zelfs bij Barendrecht (zijn vorige club, red.) niet, daar kregen we een colbertje maar droeg iedereen een andere broek.” Bas Mourits voelt zich na enige omzwervingen weer thuis bij TOGB. “Je ziet na de brand vorige week welke initiatieven er genomen worden en het is ook belangrijk hoeveel sponsoren er aan de club verbonden zijn.”
De aanstichter van deze sponsorovereenkomst blijkt oudgediende Glenn den Uijl te zijn die als eigenlijk buitenstaander al tien seizoenen een vaste kracht is op sportpark Het Hoge Land. Den Uijl: “In het verleden heb ik er al eens met Steven over gesproken en daarom ben ik ook een beetje trots hoe het uiteindelijk is verlopen. Ik hoop, dat we weer snel kunnen gaan voetballen. Iedereen is hier aan toe, maar ik heb er begrip voor dat het nu nog niet verantwoord is.” Wat dat betreft weet het drietal maar al te goed, dat een regulier verloop van de competitie nog ver weg is. Bas Mourits: “Ik denk zelfs dat we deze competitie niet meer spelen”.

Erfgoed

TOGB’s aanvoerder Jay Zandbergen ziet de sponsoring ook als een investering in de jeugd van TOGB. “Met deze uitstraling en het spelen in de hoofdklasse zullen jeugdige voetballers zien, dat een vertrek bij TOGB niet zaligmakend is. Vooral ook, omdat de jeugd van de club allemaal op een goed niveau speelt en dat er dus ook voor hen een mooie toekomst bij TOGB is weggelegd. We moeten verwachtingen naar boven blijven bijstellen en niet meer naar beneden kijken. Maar voorlopig kan er niet veel, hoewel we komende week weer in groepjes met de training beginnen. Iedereen is hier aan toe.”
Zoals gezegd hebben beide partijen bouwplannen. Nico Treurniet hierover: “De fabriek wordt sowieso niet gesloopt, omdat de maalderij het laatste industriële erfgoed in deze gemeente is. De plannen zijn nog niet helemaal rond, maar wat wel zeker is, is dat er appartementen in de fabriek komen. En ook het woonhuis blijft staan.” Waar de winkel en het kantoor naar toe gaan is nog onbekend, maar Treurniet junior weet één ding zeker: “Wat er ook gaat gebeuren, we blijven in Berkel en Rodenrijs. We zijn een Berkels bedrijf en dat blijven we.”