vrijdag 10 juli 2020 | week 28
Home » Nieuws » Trainer Gerard van Ruitenburg laakt de organisatie in zijn ploeg
 Strijd was er voldoende tijdens de burenruzie die het nodige duw- en trekwerk te zien gaf. Foto: Rob Veldkamp

Trainer Gerard van Ruitenburg laakt de organisatie in zijn ploeg

Foutenfestival nekt BVCB

Trainer Gerard van Ruitenburg laakt de organisatie in zijn ploeg

Rotterdam – Diep ontgoocheld stond Gerard van Ruitenburg na afloop in de gang bij de kleedkamers van het Rotterdamse Neptunus/Schiebroek. BVCB was ook in het tweede competitieduel puntloos gebleven. Keepers- en verdedigingsfouten stonden aan de basis van de 3-2 overwinning van de Rotterdamse formatie tegen de buren uit Bergschenhoek. In eerste instantie deed Van Ruitenburg het af met de opmerking “tegen het weggeven van drie doelpunten valt niet te voetballen”, maar later ging hij hier dieper op in.

Rien Kuyvenhoven

Gezien het spelbeeld van de eerste helft lag een deling meer voor de hand. Neptunus/Schiebroek mocht dan wel iets feller van start gaan, BVCB kwam regelmatig voor het doel van de tegenstander maar zag de voorzetten van de vleugels niet op waarde geschat waardoor de kansen nihil waren. De beste kans was voor de Bergschenhoekse formatie door middel van een kopbal van Rob Rutten. Er moest zowaar een fout van doelman Wesley van der Molen aan te pas komen om de score te openen. Van grote afstand liet Claudio Silva Santos een schot los die achter de BVCB – doelman tot stilstand kwam, 1-0. Ook BVCB scoorde voor de pauze een doelpunt. Mitchell Feijen profiteerde na een gode actie van Evan Blom van een niet allerdaagse scrimmage voor het doel van de thuisclub door de bal van korte afstand over de doellijn te drukken, 1-1. Die mogelijkheid kwam voort uit een hoekschop die de thuisclub moest toestaan nadat Claudio Sliva Santos eerst een inzet van de doellijn zou trappen. Op slag van rust zagen de Rotterdammers via Laurens Cruz nog een bal tegen de lat komen.

Frustraties

Het foutenfestival deze middag werd ook gedeeld met de thuisclub toen een diepe bal door een verdediger van de thuisclub en zijn doelman Angelo Spanjaart en een verdediger verkeerd werd beoordeeld, waardoor Evan Blom BVCB op een voorsprong kon zetten, 1-2. Lang bleef de gelijkmaker niet uit toen BVCB – doelman Wesley van der Molen een schot losliet waardoor Stefan van Diest de 2-2 op het scorebord bracht. De beer was los op het Schiebroekse sportpark waar Neptunus/Schiebroek de bovenliggende partij zou worden. Verdedigend moest BVCB alle zeilen bijzetten waar het verder aanvallend nog maar zelden in het stuk voorkwam. Trainer Ruitenburg bracht wissels binnen de lijnen als Michael de Rooy, zou nog een keer de lat beroeren, en Ugar Altintas. De Turkse voetballer die enkele weken geleden overkwam van de Sparta profs, maar nog niet wedstrijdfit op de bank moest beginnen. De ommekeer kwam echter niet. BVCB, dat steeds verder terugviel, zag de vrije trap van Mo Fissoune in het strafschopgebied stil vallen waar Paul Hoekstra de bal over de doellijn kon werken, 3-2. Met de staart tussen de benen dropen de BVCB’ers de slechte kunstgrasmat af waar de teleurstelling duidelijk zichtbaar was met het in hoog tempo verlaten van het sportpark.
Ook BVCB-trainer Gerard van Ruitenburg was gefrustreerd. De Gouwenaar die ook nog geel kreeg van de overigens goed leidende arbiter Nurettin Eren, was heel matig te spreken. “Drie goals weggeven door keepersfouten en slechte verdedigende acties zijn ons fataal geworden. Dit mede omdat de groep elkaar niet coacht en niet met elkaar praat. Soms zit je kijken naar een ploeg op vierdeklasse niveau als het gaat om het ontstaan van de tegendoelpunten. Je weet dat in de eerste klasse ieder foutje direct wordt afgestraft. Dit terwijl je behoudens enkele kansjes zef te weinig voor het doel van de tegenstander komt. Verdedigend organiseren is ze ook vreemd. Aanwijzingen aan elkaar geven zie ik ook niet in het veld. Eigenlijk is dit een nederlaag die je geheel aan jezelf te wijten hebt. Binnen de lijnen is alles te vrijblijvend, vooral lief zijn voor elkaar. Maar we zullen eraan moeten werken dat het allemaal veel scherper wordt. Net zoals je Neptunus de tweede helft zag spelen. Zij wisten de wedstrijd over de streep te trekken door de juiste instelling te tonen”, foeterde Ruitenburg.