donderdag 16 juli 2020 | week 29
Home » Sport » Topjudoka maakt sportieve indruk bij Omnisport 2B

Topjudoka maakt sportieve indruk bij Omnisport 2B

Topjudoka maakt sportieve indruk bij Omnisport 2B

Bergschenhoek – Op uitnodiging van Omnisport 2B en Matsuru kwam Topjudoka Roy Meyer zaterdag 25 mei een fantastische judoclinic geven in sporthal De Ackers, het thuishonk van de judoafdeling in Bergschenhoek.

Trees Borkus-Henskens

Roy beoefent Judo op topniveau en vertegenwoordigt Nederland als zwaargewicht judoka op de grootste judotoernooien, EK’s, WK’s en de Olympische Spelen. Roy Meyer werd zevende op de WK in Baku 2018. Eerder werd hij al vijfde op de WK en vorig jaar derde van Europa in Warschau. Op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro werd hij ook zevende! In zijn juniorenperiode werd hij al twee maal Europees kampioen en derde van de wereld. Hij is nu weer volop in training voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.
Na de leuke warming-up van de ruim negentig jongens en meisjes met hun leraren leefden ze zich vervolgens in groepjes (naar leeftijd) uit op de judomat onder leiding van Roy Meyer en geassisteerd door Meester Lucas en Meester Leon Gijse. Meester Leon geeft al ruim twintig jaar les bij de judovereniging Omnisport 2B en heeft al heel wat kinderen voorbij zien komen. Lachende gezichten en pret toonden het succes van de judotraining van die zaterdag overduidelijk aan. Pret was er ook voor de uitdaging die Roy aanging om met de beide meesters het gevecht aan te gaan: twee tegen één was in dit geval niet gemeen, al gaven de meesters goede tegenstand aan de topper.

Bergschenhoek en Berkel

Omnisport 2B is een recreatieve vereniging waar sport, spel en discipline belangrijk zijn, maar niet als doel heeft topsport te beoefenen. “In plaats van het organiseren van een toernooi bedachten we een andere activiteit die heel goed in de smaak valt,” wist Petra Haaitsma die de pr voor haar rekening neemt binnen de club. “Dat gebeurde in samenwerking met onze pakkenleverancier Matsuro. Roy is een topper en zijn komst was leuk voor alle leeftijden.
Qua populariteit is judo de afgelopen jaren vrij constant gebleven. Judo is nog steeds in trek. Het is goed voor de motorische en fysieke vorming. Daarnaast komt er een stukje discipline en wederzijds respect bij kijken. Maar bovenal is het gewoon een leuk spel. Omnisport 2B is een toegankelijke en vriendelijke judovereniging. Met leuke trainers, een goede accommodatie, prima voorzieningen en een leuke sfeer is iedereen is dan ook van harte welkom om eens een kijkje te nemen bij onze mooie vereniging.” De afdeling Bergschenhoek telt ongeveer honderd leden en traint zowel dinsdagavond als zaterdag in De Ackers. In Berkel en Rodenrijs worden de judolessen verzorgd in De Sterrenhal en de sporthal aan de Anjerdreef. Kijk voor meer informatie op www.omnisport2b.nl