woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » Nieuws » TOGB zaterdag na verlenging naar tweede ronde nacompetitie

TOGB zaterdag na verlenging naar tweede ronde nacompetitie

TOGB zaterdag na verlenging naar tweede ronde nacompetitie

Maasdijk – In de strijd om promotie naar de 3e klasse moest TOGB het zaterdag 1 juni in de eerste ronde van de nacompetitie opnemen tegen vv Maasdijk. Het zou uiteindelijk een wedstrijd worden waarbij beide ploegen aanspraak konden maken op de winst. Uiteindelijk sloeg het wel heel jeugdige TOGB in de verlenging toe door met een 2-3 winst uit Maasdijk te vertrekken en deze ploeg terug te wijzen naar de vierdeklasse

Rien Kuyvenhoven

Maasdijk had het thuisvoordeel in de nastoot voor een plek in de derde klasse. TOGB coach Paul van Oosten moest zaterdag door het afwezig zijn van maar liefst negen spelers, weekeinde weg en een festival, een beroep doen op spelers uit de JO17 om een representatief team het veld in te kunnen sturen en voldoende wissels op de bank te hebben in de strijd voor promotie. Finn Ameling, Tosh Poedai en Yash Babullal waren beschikbaar omdat JO17-1 geen nacompetitieverplichtingen had. Vooral laatstgenoemde had een aandeel in de winst voor de Berkelaren.
Van Oosten stelde Yash Babullal in de basis op en gunde aan de andere twee jongelingen minuten. Na de eerste helft stond het 0-0 met eerlijk gezegd voor de thuisclub de betere kansen.

Voorsprong

TOGB pakte in de tweede helft via de goed doorgelopen Yash Babullal brutaal de 0-1. Babullal liet zien dat hij het seniorenniveau goed aan kan en luisterde zijn debuut bij de hoofdmacht op met een treffer. Lang kon TOGB niet genieten van de voorsprong. Maasdijk maakte twee minuten na de openingstreffer de gelijkmaker. Een lange bal uit de verdediging van de thuisclub werd verlengd waardoor het snel weer gelijk was. De ploeg van trainer Paul van Oosten was even uit balans en Maasdijk drukte door. Op karakter wisten de gastheren de opgelopen achterstand binnen vijf minuten om te zetten in een 2-1 voorsprong uit een vrije trap vanaf de achterlijn, 2-1. Het duel leek in het voordeel van de thuisploeg te gaan eindigen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg TOGB echter een strafschop waarbij het advies van de neutrale assistent-scheidsrechter van invloed was. Een klus waar routinier Joey Lems wel raad mee wist. Lems faalde niet vanaf de strafschopstip, zodat de wedstrijd in 2-2 eindigde en er verlengd moest worden.

Verlenging

In de eerste verlenging speelde Lems John van der Sman strak aan op de rand van de zestien. Van der Sman legde de bal goed klaar voor Lems die het leer ongenadig hard in de hoek schoot, 2-3. De resterende minuten in de verlenging leverde geen doelpunten meer op en de 2-3 eindstand betekende degradatie voor Maasdijk en een kans op promotie voor TOGB. Komende zaterdag speelt TOGB in de tweede ronde van de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse tegen SEV in Leidschendam, aanvang 14.30 uur.
“Het was deze wedstrijd met hangen en wurgen”, analyseerde Paul van Oosten de wedstrijd. “We moeten ook doelman Elko Windmeijer een compliment maken. Hij heeft ons in de wedstrijd gehouden. SEV wordt geen gemakkelijke klus. We hebben in de competitie een keer met 1-0 gewonnen en de andere wedstrijd werden we totaal van het veld gespeeld met vier tegendoelpunten. Maar de groep wil er zeker voor gaan.”

Check Also

Zwembad De Windas weer geopend

Lansingerland - Met een ballonnenboog bij de entree en allemaal blije gezichten was het vrijdag 22 mei weer lekker druk in en rond zwembad De Windas. Die dag gingen de deuren weer open na een lange sluiting, veroorzaakt door het coronavirus. Dat voorlopig nog niet alles bij het oude is zal duidelijk zijn, maar het begin is er.

Geef een reactie