vrijdag 10 juli 2020 | week 28
Home » Sport » TOGB wil van reünie weer een mooi feestje maken
Feestcommissie 60-jarig bestaan met v.l.n.r. Gijs Greeve Jan Blokland Wil van Velzen Rens Hermes Jan van der Toorn en Jan Bighelaar.

TOGB wil van reünie weer een mooi feestje maken

TOGB wil van reünie weer een mooi feestje maken

Berkel en Rodenrijs – De Berkelse sportvereniging TOGB heet nieuwkomers al negentig jaar van harte welkom. Inmiddels bestaat de vereniging uit de vier afdelingen voetbal, handbal, tennis en biljarten. Veelzijdigheid kan de Berkelse sportvereniging niet worden ontzegd. De jubileumcommissie wil het jubileumjaar, dat vorig jaar begon, afsluiten met een reünie op 4 oktober. TOGB is op zoek naar zoveel mogelijk oudgedienden van de club.

Rien Kuyvenhoven

TOGB is al negentig jaar het paradepaardje onder de vele sportclubs die het dorp rijk is. En met het woord ‘dorp’ moeten we vooral denken aan de begintijd van TOGB als voetbalvereniging in een tijd waarin inwoners elkaar bijna allemaal bij naam kenden. Sinds 1928 is er veel veranderd. Maar TOGB-ers zijn er altijd gebleven.
Gedurende het lopende seizoen zijn er tal van evenementen gehouden om het jubileum te vieren. Van jeu de boules, een fietstocht tot diverse spelen voor de jeugd van de vereniging. Het kampioenschap in de tweede klasse was hét verjaardagscadeau van de selectievoetballers.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat voor de komende reünie oer-TOGB’ers de handen uit de mouwen willen steken. Voormalig voorzitters Jan Vermeulen, Hans Vonk en Ronald Hijdra en Wil van Velzen, al jarenlang de secretaris van de vereniging afdeling voetbal, krijgen hierbij steun van Ivo Snels, Gerdy van den Bulk, Eric Molenwijk Gerrit de Brabander en Arjan Heinsbroek.

Veldjes

Het zijn werkers die de club in de loop der jaren hebben gemaakt tot wat het nu is. Werkers waren er ook in de beginjaren van TOGB toen het nog zoeken was naar een veldje waar een balletje kon worden getrapt. Omstandigheden die nu niet meer voor mogelijk worden gehouden. Van verschillende veldjes met toestemming van een boer. Tot uiteindelijk het veld achter de r.k.-kerk gevonden werd met daarna het sportpark aan de Westersingel waar na een eerst houten clubhuis een nieuw onderkomen werd gerealiseerd. Nu beschikt de club over de meest moderne accommodatie waar alle afdelingen onderdak hebben gevonden.

Adressen

Hans Vonk als woordvoerder: “Ons grote doel is om zoveel mogelijk mensen warm te krijgen voor de reünie op 4 oktober. Dan is de vraag hoe krijgen we al die mensen bij elkaar. Voor de activiteiten die we al achter de rug hebben was de belangstelling boven verwachting, omdat de deelnemers nog regelmatig als vrijwilliger of sporter voor TOGB actief zijn. Maar om de wat je noemt echte oudjes te bereiken is meer nodig”.
Wil van Velzen weet te melden dat via Facebook regelmatig stukjes met een foto zullen worden verspreid. “Daarnaast hebben de aanvoerders van de teams inschrijflijsten gekregen waarmee ze mensen kunnen benaderen.”
Op de familiedag op 29 juni en de fietstocht op 21 juli wordt een aanzet gegeven om ook het slotfeest op 26 oktober onder de aandacht te brengen. Op dit slotfeest zal de supportersvereniging Geel Zwart weer actief.
Hans Vonk: “We houden wel van feestjes. Negentig jaar is dan wel geen kroonjaar, maar zeker reden om feest te vieren. Het houdt de vereniging ook levend!”

De jubileumcommissie van TOGB roept de leden zich op te geven voor de reünie en tevens wil men graag fotomateriaal uit het verleden ontvangen.