zaterdag 4 juli 2020 | week 27
Home » Sport » TOGB krijgt voorstel voor nieuwe indeling in de hoofdklasse
Berkel en Rodenrijs - Omdat enkele clubs het zondagvoetbal hebben verlaten kwam de KNVB met een onverwachte promotie voor een aantal eersteklassers. Ook TOGB mocht hiervan profiteren. Inmiddels heeft het Centraal Orgaan Hoofdklassers (COH) een voorlopige indeling van de hoofdklasse A en B gemaakt. Het voorstel zal worden voorgelegd aan de KNVB en ook de clubs kunnen hierop nog reageren.

TOGB krijgt voorstel voor nieuwe indeling in de hoofdklasse

TOGB krijgt voorstel voor nieuwe indeling in de hoofdklasse

Berkel en Rodenrijs – Omdat enkele clubs het zondagvoetbal hebben verlaten kwam de KNVB met een onverwachte promotie voor een aantal eersteklassers. Ook TOGB mocht hiervan profiteren. Inmiddels heeft het Centraal Orgaan Hoofdklassers (COH) een voorlopige indeling van de hoofdklasse A en B gemaakt. Het voorstel zal worden voorgelegd aan de KNVB en ook de clubs kunnen hierop nog reageren.

Al langer hadden de hoofdklasse-verenigingen aangegeven graag invloed te hebben op de indeling per klasse per speeldag voor het nieuwe seizoen. Tijdens de laatste ALV van het COH hebben zij die wens nogmaals kenbaar gemaakt aan de vertegenwoordigers van de KNVB, waarna ze de garantie kregen dat aan deze wens gehoor zou worden gegeven. Het bestuur van de COH hanteerde bij de indeling een aantal criteria: een noord/zuid-indeling gelet op de gunstigste reisafstanden; een zo gelijk mogelijke verdeling van de promovendi over de klassen; voor ieder zoveel mogelijk een gelijk aantal derby’s en er is rekening gehouden met de individuele wensen die een aantal verenigingen bij de KNVB heeft ingediend. Dit heeft geresulteerd in onderstaand voorstel voor de hoofdklasse A en B. De clubs kunnen hierop reageren, er kan dus nog een wijziging komen.

Hoofdklasse A:
Alcides (Meppel), Alphense Boys (Alphen aan den Rijn), Be Quick 1887 (Haren, Groningen), HBS (Den Haag), LONGA ’30 (Lichtenvoorde), Purmersteijn (Purmerend), RKAVV (Leidschendam), RKVV Velsen (Velsen), RKZVC (Ziewent ), SV SDO (Bussum), Silvolde (Silvolde), TOGB (Berkel en Rodenrijs) , VV Emmen (Emmen), VV Hoogeveen (Hoogeveen), VV SJC (Noordwijk), De Zouaven (Grootebroek).

Hoofdklasse B:
EHC (Hoensbroek), Halsteren (Halsteren), IFC (Hendrik Ido Ambacht), Leonidas (Rotterdam), Moerse Boys (Zundert), Nuenen (Nuenen), Orion (Nijmegen), RKSV Minor (Nuth), AWC (Wijchen), Juliana ’31 (Malden), SV Meerssen (Meerssen), TAC ’90 (Den Haag), Udi ’19 (Uden), VOC (Rotterdam), VV Baronie (Breda), VV OJC Rosmalen (Rosmalen).