dinsdag 20 oktober 2020 | week 43
Home » Sport » TOGB boekt eerste zege in de hoofdklasse

TOGB boekt eerste zege in de hoofdklasse

TOGB boekt eerste zege in de hoofdklasse

Nuth – De verre uitwedstrijd voor TOGB in het Limburgse Nuth heeft drie punten opgeleverd. Bij RKSV Minor die uit vijf wedstrijden twee punten verzameld had, kreeg de Berkelse formatie loon naar werken. De equipe van oefenmeester Ronald Ermes kwam uiteindelijk met een 1-2 overwinning weer naar huis.

Na een lange busreis, met mondmasker, werd alle moeite beloond met de eerste overwinning in de hoofdklasse. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd dat genoteerd werd, was een afstandschot van Wouter Vermeer. Vermeer zag doelman Klyn iets voor zijn doel staan en probeerde de sluitpost te verrassen. De inzet van Vermeer ging helaas voor TOGB net over.
TOGB was de eerste helft de bovenligende partij, waardoor doelman Jesper Stijnman niet veel te doen kreeg. Na een paar speldeprikken van TOGB uit spelhervattingen kreeg het team van Ermes halverwege de eerste helft een strafschop wegens hands in het strafschopgebied. Glenn den Uijl eiste de bal op en schoot de toegekende strafschop beheerst binnen, 0-1. Op het half uur mocht Den Uijl wederom een strafschop nemen. Bas Mourits was onderuit gehaald binnen de zestien. Den Uijl pakte de bal, concentreerde zich en schoot wederom beheerst binnen, 0-2.
Het enige verwijt dat de ploeg gemaakt kon worden, was dat het na de hervatting de wedstrijd niet definitief naar zich toe kon trekken ondanks twee unieke kansen
TOGB werd iets teruggedrongen, maar wist met slim verdedigen de nul nog vast te houden. Met nog een half uur te spelen kwamen de gastheren toch op 1-2. Ronald Ermes wisselde vervolgens Glenn den Uijl voor Jim Havenaar. Havenaar stond net binnen de lijnen als hij samen met Leroy Zwarteveld Rob Gerritsma in kansrijke positie wist te zetten. Helaas ging de inzet van Rob Gerritsma naast. In de slotfase zwijmelde TOGB. Minor sneed door de TOGB defensie en had pech in de afronding. De inzet van de gastheren verdween, voor TOGB, aan de goede kant van de paal.
Ermes was na afloop van de wedstrijd tevreden met de drie punten. “We maakten het vandaag onnodig spannend en hadden de wedstrijd in het slot moeten gooien. Na de 0-2 kregen we nog zeker vijf mogelijkheden om dat te doen. Minor ging de lange bal spelen in de hoop dat die een keer goed zou vallen. Uit een dubbele kluts maakte zij totaal onverwacht de 1-2. Dat gebeurt dan en ja dan blijft het spannend tot het einde.”