woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » Lezersschrijven » Toegankelijkheid zwemmen

Toegankelijkheid zwemmen

Ik wil graag reageren op het boekje ”Kom zwemmen met veel plezier”.
Nou, dat is zeker! Ik zwem zelf al vele jaren bij de MBVS (Meer bewegen voor Senioren), het is geweldig. Alle artsen en fysiotherapeuten raden het aan voor onze botten en spieren. Ook op mensen met spierproblemen of na een operatie van heupen, knieën of breuken, hebben deze zwemoefeningen in het warme water een super effect. Tot op hoge leeftijd kunnen de oefeningen worden gedaan.
Maar er haken veel senioren af vanwege de hoge prijs. Wat jammer, we krijgen overal kortingen, behalve in de Windas. De sportschool, openbaar vervoer, noem maar op, maar in ons zwembad is daar geen sprake van, vandaar mijn oproep: Doe hier iets aan.
Misschien dat wethouder Ankie van Tatenhove ook eens aan deze groep senioren wil denken; maak het zwemmen betaalbaar, dan worden de groepen ook groter.
Als je nog samen bent, kost het 150 euro voor 10 lessen en voor alleenstaanden 75 euro. Wij staan al heel lang op de nullijn of worden gekort op ons pensioentje. Dit is erg duur voor ons!
Het is ook een sociaal gebeuren, als er iemand ziek is, wordt er een bezoekje gebracht of een kaartje of een belletje, dus dat werkt ook tegen de eenzaamheid, belangstelling voor elkaar, wat zo belangrijk is.
Daarom wil ik dit eens onder de aandacht brengen! Waarom kan het in Rotterdam wel met korting en nog in veel andere plaatsen.
Bij voorbaat hartelijk dank namens de senioren die zo graag willen blijven oefenen in het warme water, omdat ze zo graag soepel en stabiel willen blijven.

Riet de Lange

Check Also

Bedankt buurvrouw!

Graag wil ik Eva Vermeer bedanken voor de boodschappen die ze voor ons doet in …

Geef een reactie