dinsdag 29 september 2020 | week 40
Home » Commentaar » Toch een beetje oranje?

Toch een beetje oranje?

Maandag is het Koningsdag. O nee, Woningsdag. Bij het horen ervan dacht ik eerst aan een open huizendag of iets dergelijks, maar het had met Koningsdag te maken. Daarna moest ik toch ook even denken aan de daklozen die helemaal geen woning hebben.
Waarom kunnen we het woord Koningsdag niet gewoon blijven gebruiken? Ook in deze omstandigheden? Moet het coronavirus ook deze slag winnen?
Toch moeten we daar maar niet te lang bij stilstaan en ons richten op wat de Oranjebond voor ons in petto heeft. Via internet en televisie kunnen we ons in alle saamhorigheid toch een beetje oranje voelen. De gehele dag de vlag uitsteken als extra ondersteuning voor de mensen in de zorg, voor kinderen is er een digitale kleedjesmarkt, we zingen samen en we kunnen de beelden van eerdere Koningsdagen terugkijken. Met om 16.00 uur een toost op de jarige koning.
Om het oranjegevoel in huis te halen zijn tompouces altijd een goede keuze. Een mooi boeket oranje bloemen op tafel en misschien zingt u van harte het Wilhelmus mee.
Wilt u uw ervaringen op Woningsdag 2020 met de lezers van De Heraut delen, stuur dan een foto en uw belevenissen naar redactie@de-heraut.nl (graag voor dinsdag 28 april 10.00 uur).
We wensen u ondanks de zorgen die ons land kent, een mooie dag!

Annette Docter