maandag 13 juli 2020 | week 29
Home » Algemeen » Ti’Ga overtreft zichzelf tijdens presentatie nieuwe cd
De band Ti'Ga overtrof zichzelf. Foto: John Hofman.

Ti’Ga overtreft zichzelf tijdens presentatie nieuwe cd

Ti’Ga overtreft zichzelf tijdens presentatie nieuwe cd

Bleiswijk – De crowdfunding die Ti’Ga (dit jaar samengesteld, red.) begon, heeft haar vruchten afgeworpen. Zondag 10 november presenteerde de band haar nieuwe cd ‘Dance in the Dark’ in de gezellige accommodatie van gastheer en directeur Tom van Giessen van Kunstgalerie Bleiswijk aan de Hoekeindseweg.

John Hofman

De vele genodigden die aan de crowdfunding hadden meegedaan hebben een geweldige muzikale middag gehad, want alle nummers van de cd werden gespeeld en gezongen. De fantastische al jarenlange samenwerking tussen zangeres Nancy Koymans en gitarist/componist Richard Pattiselanno, heeft ook dit keer geresulteerd in een prachtige cd met tien hoofdzakelijk zelf geschreven nummers.
Bij binnenkomst in de Galerie kwam de gezelligheid je al tegemoet. Ti’Ga kreeg er een echt podium en de stoelen stonden al klaar voor de vele liefhebbers van jazz, funk en latin.
Ti’Ga is weer compleet wat bezetting betreft. Allemaal doorgewinterde muzikanten die een stuk muziek presenteren waarbij je je vingers aflikt. De meeste nummers van de cd zijn geschreven door zowel Richard als Nancy, die heel goed in teksten is. Een band die niet terugvalt op covers maar zelf iets neerzet, daar kun je alleen maar waardering voor hebben. Het klonk ook als een eenheid, goed op elkaar ingespeeld en met een prima uitstraling.
Het publiek werd niet alleen verwend met mooie muziek. Er werden in de pauze ook heerlijke hapjes aangeboden.

Tom van Giessen (m) neemt glunderend de nieuwe cd in ontvangst van Richard en Nancy. Foto: John Hofman.

Basis

Ti’Ga is nu de nieuwe naam van de band, maar de basis werd al vele jaren terug gelegd met de jazzavonden in restaurant ’t Zeeltje in Bleiswijk, georganiseerd door Tom van Giessen met zijn project ‘In a Jazz Tradition’. Hij werd destijds ook manager van de band, waarin de helaas in 2013 overleden partner van Nancy, pianist Rick van Eck, jaren meespeelde. Tom is geen manager meer en heeft alle aandacht nodig voor zijn kunstgalerie die de moeite waard is om een bezoek te brengen.
Nancy en Richard hebben gelukkig, na een toch moeilijke periode, weer een aantal voortreffelijke muzikanten om zich heen verzameld die zo goed passen bij hun muzikale wensen, dat dit zeker een doorslaand succes zal gaan worden. Daarbij moet gezegd worden dat Nancy de zang op het gebied van jazz/latin, toch een vak apart, uitstekend beheerst.
Veel bezoekers kochten dan ook in de pauze de nieuwe cd die ongetwijfeld thuis meermalen zal worden afgespeeld. Alle nummers werden zondagmiddag live gespeeld. Een heel belangrijke functie in de band is weggelegd voor de percussion/slagwerksectie, want bij geen enkel nummer kun je als het ware stil blijven zitten. We gaan veel meer horen van deze band!