maandag 8 maart 2021 | week 10
Home » Algemeen » Thuisonderwijs met een speciaal tintje
Samen spelen met de hond.

Thuisonderwijs met een speciaal tintje

Thuisonderwijs met een speciaal tintje

Berkel en Rodenrijs – De leerlingen op CBS Prins Willem-Alexander hebben er inmiddels een aantal weken thuisonderwijs opzitten. Thuis werken aan de opdrachten van school, lessen volgen via teams microsoft en de speciale opdrachten.

Een challenge voor alle leerlingen om na het bekijken van de film, met de zwaaiende juffen en meesters een mooie versierde hand in de brievenbus te doen. De handen op de ramen van school zwaaien nu terug. De volgende challenge? Een deel van een speelfilm naspelen. Er worden weer veel spannende, mooie films verwacht.
De leerlingen in de opvang hebben kennisgemaakt met een hulphond in opleiding van het KNGF. De hond kwam met de juf mee naar school om met de leerlingen te spelen maar ook om te leren. Leren hoe je rustig reageert als hond in plaats van enthousiast begroeten wanneer er iemand even op visite komt. Nu was dat in de kamer van de directeur waar de hond verbleef. De leerlingen die een hond spannend vinden hebben geleerd hoe ze hier mee om kunnen gaan, door als een boom te gaan staan; niet bewegen, niet reageren. Natuurlijk hebben ze ook met de hond gespeeld en de hond geaaid. De leerlingen en de hond hadden een leuke dag.
De boekenschrijfsters van Stichting Schoolschrijvers; Annejan Mieras en Marte Jongbloed hebben de leerlingen van groep 4 tot en met 8 digitaal voorgelezen en hen een opdracht gegeven. Zij geven vanaf de herfstvakantie aan twee groepen leerlingen les in het schrijven van een eigen verhaal. Dit was nu niet mogelijk maar digitaal lesgeven wel. De leerlingen uit de andere groepen konden mee doen en kennismaken met een echte schrijfster en hen allerlei vragen stellen over het vak.
Elke week is er een bijzondere activiteit op CBS Prins Willem-Alexander, de lockdown krijgt op die manier een speciaal tintje.
Voor meer informatie over CBS Prins Willem-Alexander : www.pwabasisschool.nl.