woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » Algemeen » Themabijeenkomst bij Anthura
 De avond werd op een interactieve manier geopend.

Themabijeenkomst bij Anthura

Themabijeenkomst bij Anthura

Bleiswijk – De eerste bijeenkomst van de Tuinbouw Jongeren Oostland na de zomervakantie stond gepland op woensdagavond 4 september en stond in het teken van samenwerking. Deze themaavond vond plaats bij Anthura.

Voorzitter Stefan Hendriks heette de ruim 40 leden van harte welkom. Hij gaf het stokje vervolgens over aan Matthijs Jasperse van Florpartners die de avond leidde. Er was een paneldiscussie waar Arjan van der Voort van Zentoo, Mattijs Bodegom van Anthura en Hester Hordijk van Florpartners aan deelnamen. De sprekers stelden zichzelf en het bedrijf waarvoor zij werkzaam zijn voor. Na deze uiteindelijk interactieve voorstelronde was het aan de leden om zich voor te stellen. Deze manier van kennismaking is helemaal van deze tijd. Hiervoor werd Mentimeter gebruikt. De leden beantwoordden met hun mobiele telefoon diverse vragen. Hierbij viel op dat een groot gedeelte van het publiek uit studenten bestond. Ook werd er gevraagd waar de leden aan dachten bij samenwerken. Vertrouwen was hier een veelgenoemd antwoord. Als laatste werd gevraagd wat de leden wilden weten over samenwerken. Veel leden waren geïnteresseerd in hoe samenwerkingen tussen bedrijven tot stand komen en wat hiervoor nodig is en de voor- en nadelen van samenwerken.

Tien kritische succesfactoren

Matthijs Jasperse pikte bij elke gestelde vraag de opvallendheden eruit. Zo waren er deze avond veel leden aanwezig die werkzaam zijn binnen een tuinbouwbedrijf dat zich richt op de sierteelt. Arjan van der Voort vertelde hoe Zentoo in 2007 opgericht werd met de eerste vier bedrijven en inmiddels is uitgegroeid tot een echt kwaliteitsmerk voor unieke chrysanten. In de verhalen van alle sprekers werd duidelijk dat goede afspraken belangrijk zijn om een samenwerking tot een succes te maken. Hierin kwamen de tien kritische succesfactoren die Hester Hordijk aanstipte telkens weer naar boven. Nadat de meeste vragen vanuit het publiek beantwoord waren was het tijd om de informatie na te bespreken tijdens de borrel die werd verzorgt door Anthura. Informatie over de Tuinbouw Jongeren Oostland is te vinden op www.tuinbouwtoekomst.nl.

Check Also

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers

Lansingerland – VluchtelingenWerk Lansingerland helpt vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben om een nieuw leven op …

Geef een reactie