donderdag 4 maart 2021 | week 09
Home » Algemeen » Theater ’t Web beleeft klein maar gezellig jaar
Een van de hoogtepunten uit 2020: Fabian Franciscus. Foto: Marja Koole.

Theater ’t Web beleeft klein maar gezellig jaar

Theater ’t Web beleeft klein maar gezellig jaar

Bleiswijk – 2020 was het derde jaar in het bestaan van Theater ’t Web, maar tevens het meest bijzondere. Veel voorstellingen moesten worden geannuleerd, tot grote spijt van de organisatie. De voorstellingen die in de coronatijd wél konden doorgaan waren intiem én van een zeer hoge kwaliteit.

Het jaar begon spetterend: ABBA Tribute liet de bezoekers van Theater ’t Web swingen en zweten. Daarna waren nog enkele mooie voorstellingen, waaronder die van Fabian Franciscus. Maar halverwege maart was de show van de Gestampte Meisjes de eerste die wegens corona geannuleerd moest worden (en snel verzet kon worden naar voorjaar 2021). Daarna volgden meer annuleringen. Theater ’t Web deed dat in nauw overleg met vaste partner Bibliotheek Oostland en de gemeente Lansingerland.
In september kon Theater ’t Web weer van start, maar met minder bezoekers en veel afstand tussen de stoelen en uiteindelijk ook zonder verkoop van consumpties. Ronald Snijders opende het seizoen. Door het geringe aantal bezoekers was de sfeer intiem. Datzelfde gold voor bijvoorbeeld de poëzieavond met Mark Boninsegna, Ivo de Wijs en Pieter Nieuwint en Erik Brey. En alle shows hadden een ongekend hoog niveau.

Workshops

Helaas kon de voorstelling met voormalig Berini Marjolein Meijers in december niet doorgaan, net als de tribute-voorstelling door The 45 over The King en Prince, de filmmiddag- en avond en de voorstelling Sorry Baby van Stefano Keizers. In februari hoopt Theater ’t Web de draad op te pakken met de voorstelling Alle Tijd door Jan Rot.
Door de omstandigheden had Theater ’t Web minder voorstellingen en per voorstelling minder bezoekers en dus minder gezelligheid en inkomsten. De organisatie zat niet bij de pakken neer, en heeft deze tijd gebruikt om workshops voor vrijwilligers te bedenken. In november was er bijvoorbeeld een workshop Geluidstechniek en in december gaf cabaretier Marcel Verreck een workshop Presenteren. Die workshops werden volledig coronaproof georganiseerd voor een klein gezelschap. Voor komende maanden staan nieuwe workshops voor vrijwilligers op het programma, vanzelfsprekend alleen als de omstandigheden dat toelaten.