zaterdag 11 juli 2020 | week 28
Home » Algemeen » The Young Christian Singers in Berkel
The Young Christian Singers.

The Young Christian Singers in Berkel

The Young Christian Singers in Berkel

Berkel en Rodenrijs – Bij de eucharistieviering op zondag 26 januari om 11.00 uur in de O.L.V. Geboortekerk zal gastkoor The Young Christian Singers de zang verzorgen. Het kerkgebouw beschikt over een prima akoestiek, waardoor de kwaliteit van het koor goed naar voren komt.

Het koor The Young Christian Singers is opgericht in 1972 en is verbonden aan de parochie van de HH. Franciscus en Clara te Rotterdam-Noord. Het bestaat momenteel uit ongeveer 50 leden in leeftijd variërend van 20 jaar tot 60-plusser. Qua leeftijd zijn niet alle leden jong te noemen, maar alle leden zingen met evenveel enthousiasme.
Het repertoire van het koor is zeer uitgebreid: liederen van Bach, Händel, C. Frank, maar ook nieuwe teksten op liedjes van Lionel Ritchie, The mama’s and the papa’s, Benny Nijman en Taizé-liederen worden door het koor gezongen. Het koor, dat onder leiding staat van dirigent Tom Emmerich, wordt muzikaal ondersteund door een eigen combo, bestaande uit Karin Horeweg (piano/orgel), Paul Leimena (gitaar), Iris Kalisvaart (dwarsfluit) en Peter Emmerich (drums). Het combo staat onder leiding van de pianiste die tevens de arrangementen voor het koor schrijft.