donderdag 4 maart 2021 | week 09
Home » Advertorial » Telemonitoring voor patiënten met hoge bloeddruk
Rotterdam/Lansingerland - Na telemonitoring voor patiënten met hartfalen biedt Franciscus Gasthuis & Vlietland nu ook telemonitoring voor patiënten met hypertensie (hoge bloeddruk) aan. Het doel is om de zorg voor deze patiënten te verbeteren en de behandeling te versnellen.

Telemonitoring voor patiënten met hoge bloeddruk

Telemonitoring voor patiënten met hoge bloeddruk

Rotterdam/Lansingerland – Na telemonitoring voor patiënten met hartfalen biedt Franciscus Gasthuis & Vlietland nu ook telemonitoring voor patiënten met hypertensie (hoge bloeddruk) aan. Het doel is om de zorg voor deze patiënten te verbeteren en de behandeling te versnellen.

Angelique van der Toorn, vasculair verpleegkundige, begeleidt nu elf patiënten die thuis hun bloeddruk meten. Via de Luscci app komen de gemeten bloeddrukwaarden bij haar terecht.
Angelique: “We zijn in het Diabetes- & Vasculair Centrum sinds maart begonnen met het thuismonitoren van onze patiënten. We zitten nog in een prille fase van een nieuwe werkwijze dus zijn we nog veel aan het ontdekken. Via de Luscii app krijgen we nu een groot aantal bloeddrukwaarden van de patiënt door. Dit over een langere periode, op verschillende dagen en die gemeten zijn op een plaats die zoveel mogelijk overeenkomt met de normale leefomstandigheden van de patiënt. Op basis van deze informatie kijken we samen met de patiënt of het nodig is om de behandeling bij te stellen. We merken dat onze patiënten het prettig vinden dat zij op deze manier gemonitord worden. Ze voelen zich hier veilig bij en ervaren dat het contact met ons beter is omdat de lijnen korter zijn. Ze hoeven nu niet naar het ziekenhuis te komen en dat komt in deze tijden met het coronacrisis ook goed van pas.”
Hiermee zet het ziekenhuis weer een volgende stap in het aanbieden van digitale zorg en zorg op maat.
Erik van der Veen, manager digitale zorg: “We zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om zorg te verlenen op een manier die bij onze patiënten past. Ons streven is om telemonitoring stapsgewijs in ons ziekenhuis uit te rollen.”