zaterdag 16 januari 2021 | week 02
Home » Algemeen » Team van Theater ’t Web kijkt al weer vooruit
Mario van Vliet en vrijwilligster Corine van der Kaaij bij Theater ’t Web dat zoals de zaken er nu voor staan in september weer start met een nieuw theaterseizoen.

Team van Theater ’t Web kijkt al weer vooruit

Team van Theater ’t Web kijkt al weer vooruit

Bleiswijk – Dat er al geruime tijd geen voorstellingen waren in Theater ’t Web aan de Nachtegaallaan te Bleiswijk wil niet zeggen dat het team van vrijwilligers achterover leunt en wacht tot de perikelen rond corona voorbij zijn of opgelost. “We wilden geen risico lopen en zijn vanaf 14 maart compleet gestopt. Maar we hebben het gemist.”

Trees Borkus-Henskens

Het team vrijwilligers was in de korte tijd van het bestaan van ’t Web flink gegroeid naar 30 tot 35 die om de beurt present waren; met een vaste kern van rond de 15 vrijwilligers. Voor er een voorstelling plaats ging vinden was het voor een deel van de vrijwilligers een druk weekend: klaarzetten, de hele avond in touw voor zowel de artiesten als de gasten, vervolgens na de voorstelling weer afbouwen en als afsluiting een terugblik en een drankje na het harde werken. Daar kwam in maart abrupt een einde aan.

Vooruit denken

“Best veel werk om op te zetten, af te bouwen en op te ruimen, maar dat stopte ineens,” kijkt voorzitter en mede-initiatiefnemer van Theater ’t Web Mario van Vliet op de achterliggende periode terug. Vorige maand werd een filmavond georganiseerd voor de vrijwilligers waarbij meteen uitgeprobeerd kon worden hoeveel mensen volgens de nu geldende regels een plek zouden kunnen vinden tijdens een voorstelling/film en dat blijken er dertig. “Dat wilden we graag eerst uitproberen, want de programmering voor het nieuwe jaar (tot de zomervakantie volgend jaar) ligt al weer klaar. Tijdens die avond bleek hoe we de activiteiten, maar ook elkaar en de pret hebben gemist. Het leuke daarbij is, dat de vrijwilligersgroep heel gevarieerd is, ook qua leeftijd. Met tevens een grote groep jongeren die zich aansloot om een handje te helpen. We staan nu dus weer met z’n allen te trappelen om te beginnen aan een nieuw seizoen. Voorlopig met minder beschikbare plaatsen, maar met een grote variatie. Van september tot en met december staan in totaal rond de twintig voorstellingen gepland; met daartussen ook drie maal een filmmiddag en twee keer een theater voor kinderen.” Deze programmering wordt in augustus bekend gemaakt. Nu al kan een tipje van de sluier worden opgelicht met de openingsavond in september die gereserveerd staat voor de try out van cabaretier Ronald Snijders. Later in het jaar zullen ook Ivo de Wijs en Pieter Nieuwint hun opwachting maken in ’t Web. Voor elke voorstelling zijn de kaarten pas vanaf een maand van tevoren te koop. Bovendien wordt er gewerkt met een kleine groep vrijwilligers, zodat er zoveel mogelijk gasten welkom geheten kunnen worden en het niet te vol wordt.