zondag 12 juli 2020 | week 28
Home » Algemeen » Team Edelweiss schittert met concert voor SamenLoop voor Hoop

Team Edelweiss schittert met concert voor SamenLoop voor Hoop

Team Edelweiss schittert met concert voor SamenLoop voor Hoop

Lansingerland – Uniek en hartverwarmend; dat waren de woorden en gevoelens die pasten bij het Kamerconcert dat zaterdagmiddag 31 augustus werd gegeven. Georganiseerd door Team Edelweiss dat deelneemt aan de volgend weekend voor de eerste keer georganiseerde SamenLoop voor Hoop Lansingerland waar zich inmiddels honderden lopers voor hebben aangemeld.

Trees Borkus-Henskens

De complete opbrengst van het concert is bestemd is voor de SamenLoop voor Hoop-KWF. SamenLoop voor Hoop is 24 uur wandelen voor KWF Kankerbestrijding. Nu ook – na reeds in tal van andere plaatsen – in Lansingerland op 7 en 8 september. Inclusief een gift werd tijdens het concert bijna duizend euro bijeen gebracht. Maar er werd ook veel geschonken – bloemen, koffie, koekjes, thee, drukwerk – zodat er geen onkosten waren die middag.

Variatie

Er werd tijdens het concert een gezellig en gevarieerd programma gepresenteerd door inwoners van Lansingerland die hun sporen reeds verdienden in de (klassieke) muziek.
Nadat Adinda van Delft het spits had afgebeten met haar vioolspel volgde haar broer Matthijs met gitaar. Vervolgens luisterden de aanwezigen geboeid naar een stuk van Bach voor twee violen, ter hand genomen door zowel Adinda als Lara van de Stadt. Voor Carla Oudshoorn was het de eerste keer dat zij in de gemeente waar zij woont ook haar prachtige stem mocht laten horen.
In het tweede deel van het concert speelden Adinda en Matthijs samen, vervolgens Lara die op piano werd begeleid door Frederieke Stapel. De vloer werd vervolgens vrij gemaakt voor Bianca de Vrind-Zegers met dwarsfluit en Kate Yunyoung Kang achter de piano die het publiek met hun muziek vast in de sfeer van Carmen brachten. Carla sloot het middagconcert af met de Habbanera van Carmen en deed dit zo luchtig en enthousiast dat zij zelfs een van de gasten erbij betrok in de slotscène.
“Een laagdrempelig concert dat zeker voor herhaling vatbaar zou kunnen zijn in Lansingerland,” was de mening van de aanwezigen die zichtbaar genoten van het gebodene. En ook de aanwezige kinderen luisterden geboeid en voelden zich op hun gemak bij de muziek.