woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » fbpost » Team Edelweiss presenteert uniek Lansingerlandconcert

Team Edelweiss presenteert uniek Lansingerlandconcert

SamenLoop voor Hoop – KWF

Team Edelweiss presenteert uniek Lansingerlandconcert

Lansingerland – Op zaterdag 31 augustus komt er een uniek Lansingerlands concert, waarvan de complete opbrengst bestemd is voor de SamenLoop voor Hoop – KWF. Veel Lansingerlanders hebben zich als deelnemer aan deze loop ingeschreven. SamenLoop voor Hoop is 24 uur wandelen voor KWF Kankerbestrijding. Nu ook – na reeds in tal van andere plaatsen – in Lansingerland op 7 september.

Trees Borkus-Henskens

Het concert, dat plaatsvindt in de hal van het gemeentehuis van Lansingerland, wordt georganiseerd door Team Edelweiss. Bestaande uit Pieter en Lara van de Stadt, Wouter Hoppenbrouwer en Jaqueline Trompetter, Cynthia Creveld, Yvonne van der Heiden, Monique Groeneveld, Petra van der Veen, Petra Hellemons, Marjon Moeken, Diny Oudshoorn, Corinne van den Heuvel, Linda Brabander, Krista Coppoolse, Marieke van Mannekes e.a.

Waarom

“We zijn samen gekomen, omdat we deel willen zijn van iets groters,” aldus de leden van het team. “Elkaar steunen bij verdriet in het verleden, heden en de toekomst. Liefde en hoop delen, een lichtje ontbranden en laten vlammen voor wie het leven gegeven heeft. Ook gezondheid en leven vieren, beseffen wat een geluk we hebben dat we dit voor een ander kunnen doen.” Wie laten van zich horen tijdens het middagconcert? Onder andere Lansingerlands trots Adinda (viool) en Matthijs (gitaar) van Delft. Ze hebben net de cultuurprijs in de wacht gesleept en hebben al een zeer indrukwekkend muzikaal CV. Bekend van Holland’s Got Talent! Daarnaast optredens van duo Bianca & Kate (dwarsfluit en piano), Carla Oudshoorn (zang) en Lara van de Stadt (viool).
Het programma is zeer afwisselend.
Bianca de Vrind-Zegers en Kate Yunyoung Kang (duo Bianca & Kate)
• Fantaisie brillante sur Carmen voor fluit en piano van F. Borne.
Duet Lara van de Stadt en Adinda van Delft
• Dubbel concert voor 2 violen in D-klein deel 1 en 2, van Johan Sebastian Bach (1685 – 1750)
Duet Adinda en Matthijs van Delft (viool gitaar)
• Café 1930 van Astor Piazzolla (1921 – 1992)
Solo Adinda van Delft
• Aus der Heimat deel 2 van Bedřich Smetana (1824 – 1884)
Solo Matthijs van Delft
• Capricho Árabe van Fransisco Tárrega (1852 – 1909)
Lara van de Stadt en Frederiek Stapel (viool piano)
• Schindler’s List van John Williams
Carla Oudshoorn (zang)
• Ich weiss es wird einmal ein Wunder geschehen’ van Zarah Leander door B. Balz en M. Jary
De ‘Habbanera’ uit de opera Carmen van G. Bizet.

Lansingerlands trots

Adinda van Delft (11) speelde vorig jaar als violiste tijdens het Kinderprinsengrachtconcert, dat voorafgaat aan het jaarlijkse Prinsengrachtconcert in Amsterdam en op tv werd uitgezonden. Nadat zij eerder dat jaar de eerste prijs had gewonnen van De Muziekwedstrijd van het Prinses Christina Concours in de categorie 9 tot 12 jaar, werd zij in mei benaderd door de organisatie van het Kinderprinsengrachtconcert. Dit jaar werd ze derde bij Holland’s Got Talent; opvallend en hoog scorend met klassieke muziek. Ze was drie jaar toen ze de klank van de viool voor het eerst hoorde. “Dat vond ik zo mooi dat ik vroeg of ik dat ook mocht leren.” Ze kreeg haar eerste les bij de SKVR Schiebroek toen ze bijna vijf jaar oud was. Op haar achtste raadde haar docente haar aan verder te gaan op de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium. “Muziek is mijn passie. Ik studeer als hoofdvak viool en als bijvak piano.” Adinda speelt op een ¾ viool van Mathias Neuner (1827) die zij in bruikleen kreeg van de Stichting Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). Na de zomervakantie gaat ze naar de derde klas van het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam. Twee keer per week volgt ze les op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Broer Matthijs (14) beschikt eveneens over muzikaal talent en zit ook op zowel het Erasmiaans Gymnasium als het Koninklijk Conservatorium. Hij koos op 7-jarige leeftijd voor de klassieke gitaar. Omdat hij in 2017 het junior concours van het Antwerpen Gitaarfestival in België won, mocht hij een professionele video-opname laten maken bij Siccas Guitars in Karlsruhe en optreden als openingsact tijdens het Antwerpen Gitaarfestival 2018. Tevens was hij present tijdens vier masterclasses en een junior concours (tot 17 jaar oud) op het Gitaarfestival in Nürtingen. Dit jaar deed Matthijs mee met het Prinses Christina Concours categorie 1. Hij won de regiofinale en was door naar de Nationale Halve Finale, waar hij een publiekprijs won. Het was een bijzondere ervaring maar meest bijzonder vond hij zijn optreden tijdens de receptie van de uitreiking van de Zilveren Anjers van het Prins Bernard Cultuurfonds in mei in het Paleis op de Dam in aanwezigheid van Prinses Beatrix. Beiden mogen binnenkort een eigen concert verzorgen. Matthijs geeft in augustus twee keer solo optredens tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam en tijdens de openingsreceptie van het Uitgast Festival. Adinda zal in september een eigen concert verzorgen in het Herman van Veen Arts Center. Lid van Team Edelweiss Lara van de Stadt volgde vanaf haar zesde vioollessen bij Wilhelm Welling en liet de muziek met zijn verhalen tot leven komen. Ze speelde mee in het Goois Jeugdorkest en op haar zestiende in een vioolconcours voor jong muzikaal talent waar ze tweede werd. Tijdens het Conservatorium speelde ze nog jaren in het Wagenings Symfonie orkest en in het Tilburgs Begeleidings orkest. Ze vindt het leuk om eenmalig dit avontuur aan te gaan voor het goede doel. Haar laatste optreden op deze wijze was 20 jaar geleden.

Overige acties

Team Edelweiss heeft overigens ook nog andere acties lopen, zoals binnenkort een sponsordiner, workshops voor kinderen met waterdiertjes, statiegeld actie, mooie wijn en (Hug) bier verkoop met bezorging aan huis. En zou je nog graag willen meelopen met dit leuke team, je bent van harte welkom! Reserveren voor het concert kan via Marieke van Mannekes. Per whatsapp: 0643196527 of mariekedoet@gmail.com . Kosten: €10,- p/p, aanvang: 13.00 uur, eindtijd: rond 14.00 uur, dus leuk voor alle leeftijden.

Check Also

Zwembad De Windas weer geopend

Lansingerland - Met een ballonnenboog bij de entree en allemaal blije gezichten was het vrijdag 22 mei weer lekker druk in en rond zwembad De Windas. Die dag gingen de deuren weer open na een lange sluiting, veroorzaakt door het coronavirus. Dat voorlopig nog niet alles bij het oude is zal duidelijk zijn, maar het begin is er.

Geef een reactie