zondag 28 februari 2021 | week 08
Home » Sport » Tafeltennissers Yoeri en Nathalie strijken met de eer
Een spannende finalestrijd tussen de winnaars uit de verschillende groepen.

Tafeltennissers Yoeri en Nathalie strijken met de eer

Bleiswijk – Aan het einde van een sportieve en druk bezochte dag kon woensdagmiddag 24 februari bekend worden gemaakt wie de opvolgers werden van Karlijn en Gio, de winnaars van het Combat Scholieren Tafel­tennis Toernooi 2015; voor 2016 zullen de namen van Yoeri Jansma en Nathalie de Gier worden bijgeschreven. Zij wisten de eerste plaats te bemachtigen na een spannende eindstrijd in de sportzaal aan de Lijsterlaan en mogen zich kampioen 2016 noemen.

Trees Borkus-Henskens

Het is al vele jaren – naar schatting rond de dertig jaar – een goede gewoonte dat Tafeltennisvereniging Combat in de voorjaarsvakantie het Combat Scholieren Tafel­tennis Toernooi organiseert voor alle leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 van de Bleiswijkse basisscholen, de laatste jaren zelfs aangevuld met enkele scholen uit Bergschenhoek. Naast individuele prijzen is ook jaarlijks een scholen­wissel­beker te winnen, die in 2015 in handen kwam van de Wiekslag.

Met 65 aanmeldingen bleek het toernooi ook dit jaar weer druk bezocht. In de ochtenduren speelden de leerlingen uit de groepen 5 en 6 tegen elkaar. Voor er echter wedstrijden werden gespeeld stonden er eerst enkele balspelletjes op het programma om het balgevoel onder de knie te krijgen.

Na allemaal een voorronde gespeeld te hebben werden de kinderen in de volgende ronde naar sterkte ingedeeld. De beste uit elke poule speelde de finalewedstrijd. Bij de meisjes uit groep 5 bleek Inge van Paassen de winnaar en bij de jongens de verrassend sterk spelende Job Verschoor. In groep 6 werden Karlijn Slings en Ilja Verschoor de besten.

’s Middags volgden de wedstrijden tussen de leerlingen uit de groepen 7 en 8. Ook hier weer een spannende strijd en sportieve prestaties met bij de meisjes als winnaar van groep 7 Nathalie de Gier en Sydney Brinkers en bij de jongens Carmen Visser en Yoeri Jansma.

De dag eindigde met een finale tussen de winnaars van elke leeftijd. Met als uiteindelijke winnaars Yoeri en Nathalie die dan ook de beker in ontvangst mochten nemen. De wisselbeker voor de beste school ging naar De Wiekslag, de school die breed vertegenwoordigd was tijdens het hele toernooi.