donderdag 6 augustus 2020 | week 32
Home » Sport » Tafeltennissers TOGB kampioen
Senioren 1 (v.l.n.r.): Ronald Vijverberg Milo de Boer Leroy Heemskerk Michel de Boer (speler/coach) Adam Hmam en Leon Vijverberg (coach).

Tafeltennissers TOGB kampioen

Tafeltennissers TOGB kampioen

Berkel en Rodenrijs – De belangrijkste en meteen de verste uitwedstrijd voor TOGB 1 was in Middelstum, een dorpje boven de stad Groningen. TOGB had genoeg aan twee winstpartijen op de directe concurrent Klimaatgroep Stars om het kampioenschap te behalen, en dat lukte!

Michel de Boer begon zijn partij tegen Colin Rengers. De meegereisde supporters zagen een zeer geconcentreerde Michel spelen. Hij maakte vrijwel geen fouten en won zijn wedstrijd. HIerna trad Leroy aan tegen Pim van Schaik. De verwachtingen waren hoopvol, maar Leroy bleek te veel last van zijn zenuwen te hebben en kwam geen moment in zijn spel. 1-1. Milo speelde vervolgens tegen Jan Tammenga. De eerste game was voor Milo, de spanning steeg, maar Milo speelde niet zo goed als gewoonlijk, 2-1 voor Klimaatgroep Stars. De dubbel voor TOGB werd gespeeld door Boer sr en jr, zoals de scheidsrechter de partij aankondigde. Ook die verliep niet echt gemakkelijk. TOGB kwam met 2-0 in games achter. De derde game verliep beter en werd gewonnen. Ook de vierde game werd gewonnen. Een vijfde game zou de beslissing moeten brengen. TOGB kwam op stoom en met een aantal mooie rally’s die gelukkig voor TOGB, in Berkels voordeel uitvielen werd de laatste game met 11-6 gewonnen. 2-2. Het betekende het kampioeschap voor TOGB. Uiteindelijk verloor TOGB met 8-2. Volgend seizoen speelt TOGB in de topgroep van de eerste divisie en heeft het sowieso een plek verdiend voor een promotie/degradatiewedstrijd met de eredivisie als inzet. Het volgende competitieseizoen begint op 25 januari.