woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » fbpost » Suzan Lamens gaat als elfde haar ‘2020’ tennisjaar in
Suzan in actie op de baan.

Suzan Lamens gaat als elfde haar ‘2020’ tennisjaar in

Suzan Lamens gaat als elfde haar ‘2020’ tennisjaar in

Berkel en Rodenrijs – Ze heeft er zin en straalt zelfvertrouwen uit: Suzan Lamens begint als elfde op de rankinglijst van beste Nederlandse tennissters aan het nieuwe jaar. Na een moeizame start in 2019 – toen ze de eerste vijf maanden te kampen had met een ontsteking in haar elleboog – gloort er een nieuw jaar volop kansen.

Trees Borkus-Henskens

De blessure aan haar elleboog hinderde haar deels in haar werk, maar Suzan kon wel blijven trainen. Met uitzondering van hard smashen en serveren. Ze bleef in conditie en kon langzaam maar zeker weer toernooien gaan spelen.

Prof

Als professioneel tennisspeler traint de 20-jarige Berkelse dagelijks. Haar basis zijn al jaren de baan en de hal van ATV Berkenrode waar zij met uitzondering van de zondag elke dag te vinden is en trainingen volgt bij zowel Martin van der Brugghen als Christiaan de Jong. “Fysiek op de baan; met veel rennen, kracht en voetenwerk. Mijn sterke kanten zijn m’n agressieve spel met veel druk zetten op de tegenspeler en een snelle retourbal. Maar ik moet nog veel trainen op m’n service; die mag met minder spin en vlakker.” Suzan gaat dit jaar ook weer onderdeel vormen van het eredivisie spelend team van Berkenrode.
Terugkijkend op 2019: “De verloren tijd van de eerste helft van het jaar heb ik ingehaald door in de tweede helft veel te spelen. Het ging steeds beter en ik won twee internationale toernooien. In Nederland was dat het ITF toernooi in Alkmaar en het tweede was in Estland. Dat geeft je erg veel energie. Ik sta nu op de wereldranglijst op nummer 532, maar hoop binnen nu en twee jaar bij de beste 300 te horen. Dan kan ik ook inschrijven op WTA en Grand Slam toernooien wereldwijd; daar moet je een speciaal account voor hebben.”
Nu nog schrijft ze in voor ITF toernooien. “De ITF bepaalt daarbij of je in het hoofdtoernooi speelt of in de kwalificaties. Het ligt er altijd aan wie zich nog meer voor dergelijke wedstrijden inschrijven. De sterke spelers qua ranking komen in het hoofdtoernooi.

Leukste

Het leukste toernooi van 2019 vond Suzan het ITF toernooi in Alkmaar.
“Dat was het eerste dat ik won en dus een eerste internationale titel. Bovendien met veel bekenden langs de lijn die meeleefden en meegenoten. Dat gaf een enorme stimulans.”
Ze ziet duidelijk verbetering in haar spel en dat werkt motiverend. “Het leuke van tennis is dat je het zelf moet doen. Je kunt veel trainen, maar niemand de schuld geven als het eens niet of minder lukt. Je slaat zelf de bal en jij bent degene die goed of minder presteert!”
Suzan hoopt steeds verder te komen in haar sport en binnen nu en twee jaar voldoende te verdienen om ervan te kunnen leven. Nu krijgt ze nog support en financiële steun via een stichting van ondernemers en sympathisanten om die groei naar de top mede mogelijk te maken. De Stichting SLT (Suzan Lamens Tennis) is in opbouw en daar kunnen nog enkele ondernemers en sympathisanten zich bij aansluiten.
“Het jaar 2019 is goed afgesloten met een halve finaleplaats tijdens de NK dubbel. Het komende jaar ga ik veel spelen om hoger te komen; zowel in het enkel- als het dubbelspel.”

Check Also

Zwembad De Windas weer geopend

Lansingerland - Met een ballonnenboog bij de entree en allemaal blije gezichten was het vrijdag 22 mei weer lekker druk in en rond zwembad De Windas. Die dag gingen de deuren weer open na een lange sluiting, veroorzaakt door het coronavirus. Dat voorlopig nog niet alles bij het oude is zal duidelijk zijn, maar het begin is er.

Geef een reactie