vrijdag 25 september 2020 | week 39
Home » Algemeen » Succesvolle herstart Cultuur aan het Lint
Een zeer goed bezette (jazz) tuin genoot van het Lansing Jazz Combo. Foto: John Hofman.

Succesvolle herstart Cultuur aan het Lint

Succesvolle herstart Cultuur aan het Lint

Berkel en Rodenrijs – Het was de afgelopen weken duimen geblazen voor de regiegroep van Cultuur aan het Lint, dat het zondag 6 september mooi weer zou zijn. Hun wens kwam uit, want de jazzmiddag ‘Jazz in de tuin’ kan volledig geslaagd worden genoemd.

John Hofman

Alle beschikbare kaarten (een maximum aantal vanwege corona) werden verkocht, een prachtige wolkenlucht met het zonnetje tussendoor en men had kans gezien om de mooie tuin achter de r.k.-pastorie aan de Noordeindseweg zodanig in te richten dat het publiek alles goed kon overzien en met een gerust hart kon gaan genieten. Eindelijk kon het nieuwe seizoen weer worden opgestart.
De toegang tot de tuin ging via de zaal van Willem Huygensz, waar iedere bezoeker een mondkapje kreeg uitgereikt, op een lijst naam en telefoonnummer moest achterlaten en eenmaal plaats genomen hebbende op een van de stoelen, het mondkapje weer mocht af doen. Het Lansing Jazz Combo (LJC) onder leiding van trompettiste Ellister van der Molen stond al in de startblokken en popelde om te beginnen. Het was voor de muzikanten na een lange, stille periode, een verademing weer voor publiek te mogen optreden. We kennen ze onder meer van optredens in café ’t Vierkantje en uiteraard stonden er op het repertoire reeds de bekende nummers, maar het combo had de afgelopen weken weer kunnen oefenen zodat er ook een aantal nieuwe jazznummers werden gespeeld én gezongen. Heerlijk in de buitenlucht kon er volop worden geblazen op zowel trompet als saxofoon en kon de ritmesectie zonder al te veel transpiratie de basis vormen voor het geheel. Ellister praatte het programma vlot aan elkaar. Het publiek bleek een zeer gemêleerd gezelschap te zijn: zowel uit Lansingerland, Zoetermeer als Rotterdam afkomstig, maar uiteraard allemaal jazzliefhebbers. In de pauze kon men wat drinken of een gezonde versnapering nemen. Iedereen blij, iedereen tevreden en voor herhaling vatbaar. Cultuur aan het Lint gaat uiteraard met frisse moed verder en u staat zeer waarschijnlijk nog een aantal leuke activiteiten te wachten! Enig risico? Welnee, als u trouw blijft komen komt het altijd goed!