zaterdag 23 januari 2021 | week 03
Home » Advertorial » Studie info punt Albeda helpt jongeren een mbo-opleiding kiezen
Het maken van een studiekeuze op jonge leeftijd is soms lastig. Vertrouw jezelf en streef naar je passie. Wij helpen je kiezen!

Studie info punt Albeda helpt jongeren een mbo-opleiding kiezen

Studie info punt Albeda helpt jongeren een mbo-opleiding kiezen

Rotterdam – Bij Albeda weten ze dat jongeren het vaak moeilijk vinden om de juiste mbo-opleiding te kiezen. Er zijn zoveel mogelijkheden en hoe weten ze nu wat bij hen past? Fatma Tambolat, medewerker voorlichting bij het Studie info punt van Albeda spreekt dagelijks jongeren die met deze en andere vragen rondlopen.

“Wij zijn hét centrale infopunt voor jongeren als het om studiekeuzes gaat”, legt Fatma Tambolat uit. “Zij komen bij ons met allerlei vragen. Bijvoorbeeld leerlingen van de middelbare school die een studie moeten kiezen maar nog niet weten wat bij hen past. We zien vaak dat leerlingen kiezen voor een opleiding zonder een goed beeld ervan te hebben. Vervolgens komen ze erachter dat ze het niet leuk vinden. Dat willen we voorkomen. Maar ook onze eigen studenten kloppen geregeld bij ons aan. Bij Albeda helpen we je kiezen door écht met je in gesprek te gaan en jouw talenten te ontdekken. En we nemen echt de tijd voor ze want het gaat om hun toekomst.”
Jongeren hebben ook vaak praktische vragen over het mbo. En soms hebben jongeren extra hulp en begeleiding bij hun keuzeproces nodig. Welkom@ Albeda werkt hiertoe nauw samen met het Studie info punt en biedt deze groep jongeren maatwerk bij de intake en ondersteuning om hen zo te begeleiden naar een bewuste en reële loopbaankeuze.

Voorlichting

Om jongeren wegwijs te maken zijn er diverse voorlichtingsmomenten bij Albeda. Zoals het online open huis, (online) keuzecafé, (online) open dagen en proefstuderen of meelopen. Al deze voorlichtingsmomenten staan overzichtelijk op albeda.nl. “En je bent natuurlijk altijd welkom bij het Studie info punt van Albeda”, aldus Fatma. “Je kunt met ons chatten, mailen, appen en bellen. Langskomen kan ook, maar maak dan eerst een afspraak in verband met de coronamaatregelen. Onze voorlichters en ik helpen je graag bij je studiekeuze!”
Studie info punt Albeda:
Chat via de oranje op de button op de website, of bel 010 – 2901020, mail albeda@albeda.nl, WhatsApp 06 – 50841922 of 06 – 48411362, Instagram @albedastudieinfopunt.