woensdag 5 augustus 2020 | week 32
Home » Nieuws » Storm update: Winkelcentrum Gouden Hart weer geopend
Max en Suzanne voor hun beschadigde woning in de Sterrenwijk.

Storm update: Winkelcentrum Gouden Hart weer geopend

Lansingerland – De storm die woensdag over Nederland trok heeft ook flink huisgehouden in Lansingerland. Dakpannen kwamen naar beneden, heel wat bomen sneuvelden, hekken vlogen om en tuinversiering kreeg spontaan een andere plek. Rond het middaguur werd winkelcentrum Gouden Hart voor verkeer en voetgangers gesloten, omdat dakpannen en leien door de storm los lieten en ruiten sneuvelden. Het gebied is inmiddels weer toegankelijk gesteld. Donderdag beginnen de reparatiewerkzaamheden.

Trees Borkus-Henskens

Zwaar gedupeerd werden Max Landman en Suzanne de Groot uit Bergschenhoek die dinsdag de sleutel van hun huurhuis aan de Saturnus in de Berkelse Sterrenwijk ontvingen en stonden te trappelen om woensdag met klussen te beginnen.
“Vanochtend om een uur of acht kreeg ik een appje; de zijgevel van ons huis was eraf gewaaid; met grote schade tot gevolg. We wisten niet wat we zagen toen we net aan kwamen rijden. Een deel van de straat werd inmiddels afgezet en de brokstukken liggen overal. We mochten even binnen kijken, maar daar lijkt de schade mee te vallen. We zagen alleen wat lekkage bij de trap, dus zelf denken we dat de schade zich met name aan de buitengevel bevindt.”
In de loop van de ochtend kwamen schade-experts, medewerkers van de gemeente en 3B Wonen een kijkje nemen en ook de buurt liep uit om de schade in ogenschouw te nemen.
“We waren van plan hier in februari of maart te gaan wonen, maar dat moeten we nu natuurlijk nog even afwachten. Gelukkig is het ’s nachts gebeurd en liep er niemand langs.”

Meer schade
Er vielen in de vroege uurtjes van woensdag diverse dakpannen van woningen op auto’s, wat de nodige schade opleverde. Ook sommige bomen moesten het ontgelden. Nadat de wind zich even koest hield, wakkerde deze echter in de loop van de ochtend weer aan, waarbij vooral rukwinden ook voor het verkeer gevaar opleverden.
Winkelcentrum Gouden Hart werd in de loop van woensdag afgesloten. Dakpannen en leien vielen naar beneden waardoor er ruiten sneuvelden. Voetgangers en verkeer konden het plein en de Jumbo parkeergarage niet meer betreden. Woensdag, eind van de middag, is het winkelcentrum weer geopend.
De meldkamer in de regio Rijnmond ontving een groot aantal meldingen van schade. Vanwege de hoge waterstand verlaagden de hoogheemraadschappen het waterpeil. De eerste storm van het jaar is een feit.