donderdag 1 oktober 2020 | week 40
Home » Heden & Verleden » Storm houdt huis in Lansingerland
Noodweer was het op 7 juni 1997 Boterdorpseweg. Foto: John Hofman.

Storm houdt huis in Lansingerland

In deze aflevering (235) van Heden & Verleden kijken we terug op een tweetal nog in de herinnering liggende stormen die ons land en daarmee ook Lansingerland teisterden.

Wie wil reageren of ideeën heeft voor Heden & Verleden kan contact opnemen met de redactie: tel. 010 – 5118892 (keuze 2) of redactie@de-heraut.nl.

Storm houdt huis in Lansingerland

Gelukkig viel de schade van de storm van afgelopen zondag in Lansingerland mee. Naast schade aan onder andere bomen, omgevallen (bouw)hekken, een muur van een appartementencomplex en een dak van een woning, bleef de ellende gelukkig beperkt. In bijvoorbeeld 1997 en 2007 was dat wel anders, zo blijkt uit de foto’s op deze pagina.

Ook deze boom redde het niet januari 2007.
Deze foto is gemaakt in oktober 2013. De bomen zaten nog flink in het blad waardoor de wind veel schade kon berokkenen. Zoals hier langs het fietspad vanaf de Oostersingel naar Bleiswijk. Foto: John Hofman.
Met wortel en al werd deze boom uit de grond getrokken. Januari 2007.
Op 7 juni 1997 sneuvelden er heel wat bomen langs de Boterdorpseweg. Foto: Ruud Veldkamp.
Van dit huis aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs werd tijdens de storm in januari 2007 de dakbedekking afgeblazen. De brandweer moest er aan te pas komen om erger te voorkomen. Er raakte niemand gewond. Foto: Trees Borkus-Henskens.