zaterdag 8 augustus 2020 | week 32
Home » Algemeen » Stichting Welzijn en RTV Lansingerland houden bingo bij u thuis
De vrijwilligers van Welzijn Lansingerland die de Bingo TV gaan leiden. Foto: John Hofman.

Stichting Welzijn en RTV Lansingerland houden bingo bij u thuis

Voor bingo hoeft u de deur niet uit

Stichting Welzijn en RTV Lansingerland houden bingo bij u thuis

Lansingerland – Al vele jaren zijn we het gewend: gezellig naar een van de locaties van Stichting Welzijn Lansingerland om met elkaar bingo te spelen en wellicht met een mooie prijs naar huis te gaan. Door de coronacrisis ligt dit al maanden stil en daarom heeft Welzijn Lansingerland contact gezocht met De Annies, de Club van Acht en RTV Lansingerland om het gemis te doorbreken en een live Bingo TV te presenteren op de zaterdagen 1 en 15 augustus van 16.00 tot 17.00 uur.

John Hofman

De bingomiddagen zijn altijd heel gezellig. Eén keer per maand werden deze gehouden in De Leeuwerik in Bleiswijk, in Ontmoet! in Bergschenhoek en in Wel-kom! in Berkel en Rodenrijs. Ze werden altijd druk bezocht. Gezelligheid en ontmoeting stonden daarbij centraal en een hapje en een drankje tussendoor maakten deze middagen compleet. De meestal 55-plussers die trouw kwamen, zitten nu al maanden thuis vanwege het coronavirus. Maar het gemis van deze middagen is er ook bij de vele vrijwilligers van Welzijn die de bingo’s altijd leidden. Het idee om de bingo weer op te starten, maar waar u niet de deur voor uit hoeft (want met veel mensen in een besloten ruimte is nog steeds niet toegestaan en risicovol vanwege besmetting) is uniek.

Televisie

Hoe gaat het in z’n werk?
De bingo is rechtstreeks, vanuit uw luie stoel, te volgen op het TV-kanaal van RTV Lansingerland. Daar moet u dus eerst op afstemmen. Lukt dit niet, dan kunt u contact opnemen met Welzijn Lansingerland via 010-522 55 45.
Zowel op 1 als 15 augustus worden er twee rondes gespeeld. De bingokaarten zijn vanaf heden t/m maandag 27 juli verkrijgbaar; ze kosten € 3,- per stuk (twee velletjes, voorzien van datum) te bestellen én te betalen via: www.Actief-Lansingerland.nl . Ze worden dan bij u thuis bezorgd. Voor € 3,- speelt u twee dagen mee!
Ze kunnen ook tegen contante betaling (!) op woensdag 15 juli tussen 10.00 en 12.00 uur worden afgehaald op de volgende locaties: De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 in Bleiswijk, Ontmoet!, Wilhelminastraat 1A in Bergschenhoek of bij Hergerborch, Raadhuislaan 7 in Berkel en Rodenrijs.
Een volle kaart betekent ‘BINGO’ en heeft u een prijs gewonnen! U kunt dan tijdens de uitzending bellen naar RTV Lansingerland. De telefoonnummers verschijnen in beeld en vervolgens zal de prijs bij u thuis worden bezorgd door de vrijwilligers. Per ronde kunnen de twee winnaars tijdens de TV-uitzending bellen. Heeft u een volle kaart en behoort u niet tot de twee bellers tijdens de uitzending dan kunt u op de maandag na de uitzending bellen met Welzijn Lansingerland. Zij zorgen ervoor dat u alsnog de prijs krijgt.
Dat we sociale middenstanders hebben in Lansingerland is bekend. Ook de prijzen van de Bingo TV worden door hen beschikbaar gesteld. Deze keer zijn dat: PLUS Koelhuis en Erik’s Outlet in Bergschenhoek, KaaZaak, Bakker Ammerlaan en Jumbo in Bleiswijk alsmede Gildepoelier Leon van den Berg en Maison Sjokola in Berkel en Rodenrijs. De prijzen? Cadeaubonnen en cadeaupakketten. Gaat u er op zaterdag 1 en 15 augustus maar eens goed voor zitten en veel plezier!