donderdag 29 oktober 2020 | week 44
Home » Algemeen » Stichting Welzijn bezorgde ouderen een ‘speelse’ middag
Volgens mij ligt die boule dichterbij. Foto: John Hofman.

Stichting Welzijn bezorgde ouderen een ‘speelse’ middag

Stichting Welzijn bezorgde ouderen een ‘speelse’ middag

Bleiswijk – Een bezoek van ouderen aan de Bleiswijkse Jeu de Boules Club bleef maandagmiddag 21 september niet bij wat deze club zoal biedt, maar werd een middag van bewegen, sportief bezig zijn en het gezellig hebben met elkaar. Mede debet daaraan was het prachtige nazomerweer, dat sowieso al voor een goede sfeer zorgde. Opnieuw een activiteit, georganiseerd door Stichting Welzijn Lansingerland die aansloeg en zeker voor herhaling vatbaar is.

John Hofman

Met zo’n dertien deelnemers plus een achttal vrijwilligers van de Jeu de boulesclub was succes al verzekerd. Gezeten aan gezellige tafeltjes werd allereerst uitleg over het Jeu de boulesspel gegeven. Het is niet zo maar even een paar ijzeren ballen(boules geheten) weggooien. Het vereist concentratie, behendigheid en je moet uiteraard de andere deelnemers in je groep een beetje ‘pesten’ door hun boules te raken die te dicht bij het kleine, gekleurde balletje liggen. Want daar gaat het om: wie komt het dichtst bij dat kleine balletje. De deelnemers waren onder de indruk van zowel de mooie banen als het clubgebouw van hun gastheer/-vrouw. Het ligt er allemaal keurig bij en wordt goed onderhouden. “We hebben alleen wat weinig leden als je in ogenschouw neemt dat er in Bleiswijk genoeg 50-plussers wonen die deze sport zouden kunnen gaan doen. Maar niet alleen zij. Ook jongere leden zijn van harte welkom, want het is echt geen oubollige sport”, aldus vice-voorzitter Ine van Laarhoven. “Hoeveel mensen beoefenen dit spel niet als ze op vakantie zijn! Op de camping of op het bungalowpark. In Frankrijk zie je op bijna ieder dorpspleintje wel mensen jeu de boulen. We hebben nu 55 leden, waarvan er zo’n 25 actieve spelers zijn en gezien de vele banen die we hebben, kunnen dat er makkelijk meer zijn”.

Clubs en scholen kunnen banen huren

Wat veel mensen niet weten is dat de Jeu de Boulesclub haar banen tegen een redelijke vergoeding beschikbaar stelt aan bijvoorbeeld een fietsclub die tijdens een tourtochtje even gaat Jeu de boulen. Maar ook scholen zijn welkom om er een paar uurtjes sportief bezig te zijn. Op afspraak kan de dag en tijd worden vastgelegd. Wie wil kennismaken met jeu de boules hoeft niet direct lid te worden. Speel eens vrijblijvend mee en proef de sfeer bij de club. Voor de boules wordt gezorgd. De leden spelen op maandagavond van 19.00 tot 22.30 uur en op de woensdag- en zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur. Deze laatst genoemde twee middagen ook in de herfst- en winterperiode. Het clubgebouw heeft tevens een gezellige bar zodat een kopje koffie of (fris)drankje kan worden gebruikt. Interesse? Informatie krijgt u via: tel. 06 – 19495614 of 06 – 42760188.