dinsdag 24 november 2020 | week 48
Home » Algemeen » Stichting Jeugdspeelweek Bleiswijk laat de jeugd niet in de steek
Het bestuur heeft er zin in om tijdens de vakantieperiode toch iets leuks voor de jeugd te organiseren.

Stichting Jeugdspeelweek Bleiswijk laat de jeugd niet in de steek

Stichting Jeugdspeelweek Bleiswijk laat de jeugd niet in de steek

Bleiswijk – Na jaren van pret in de laatste week van de zomervakantie komt er dit jaar een kink in de kabel met het opduiken van het coronavirus. Geen Jeugdspeelweek in Bleiswijk, maar dat vindt het bestuur eigenlijk niks dus sloegen zij de handen ineen.

Trees Borkus-Henskens

“Alle evenementen zijn afgelast tot 1 september. Ook wij vallen daar helaas onder,” laat voorzitter van de Stichting Jeugdspeelweek Bleiswijk Ruben Kuiper weten. “Ook met de versoepelingen die misschien nog aangekondigd gaan worden willen wij het risico niet lopen en wordt het een te grote uitdaging om de jaarlijkse jeugdspeelweek te organiseren. Dat betekent echter niet dat we niets meer gaan doen. We zijn op dit moment druk bezig met het verzinnen van leuke activiteiten die de kinderen zelf kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan een speurtocht door Bleiswijk, knutselen op afstand of van heel Bleiswijk een Escape Room maken.”

Verder uitwerken

De plannen zullen door het bestuur verder worden uitgewerkt. Inmiddels heeft de gemeente verenigingen, clubs en andere organisaties gebeld met de vraag of ze leuke activiteiten kunnen organiseren tijdens de vakantieperiode. De subsidie die ze zouden krijgen van de gemeente kan daarvoor ingezet worden.
“Het zou na veertig jaar de eerste keer dat de Jeugdspeelweek niet door kan gaan en dat vinden we heel erg. Maar niets doen is geen optie. Zodra we weten wat we gaan organiseren en wanneer of waar dan maken we dat meteen bekend. We hopen dat de vele sponsoren van de Jeugdspeelweek – die ons al heel wat jaren steunen en de Jeugdspeelweek mede mogelijk maken – er ook volgend jaar weer bij zijn. Want we gaan er van uit dat de Jeugdspeelweek volgend jaar weer gewoon door kan gaan. Met dit jaar dus een andere invulling die nog bekend gemaakt kan worden en waar zoveel mogelijk kinderen aan deel kunnen nemen.”
Dus een ‘tot de vakantie!’ van het bestuur van de Stichting Jeugdspeelweek Bleiswijk.