zaterdag 28 november 2020 | week 48
Home » Advertorial » Steek u niet in een wespennest
De bedrijfsnaam van Van der Helm werd misbruikt door een onbetrouwbare ondernemer uit Almere.

Steek u niet in een wespennest

Waarschuwing!

Steek u niet in een wespennest

Lansingerland – De tijd nadert weer dat menigeen last krijgt van een wespennest en daar graag een expert voor uitnodigt om het te verwijderen. Dat gebeurde ook bij een ouder echtpaar in Bergschenhoek. Van de buurman kregen ze de naam van Del Yelmo door, een bestrijdingsbedrijf uit Bleiswijk en dus werd die naam opgezocht op internet.

Trees Borkus-Henskens

De naam stond bovenaan en na telefonisch contact werd een afspraak voor dezelfde dag (avond) gemaakt. De man ging in zijn beschermpak aan de slag en vroeg vervolgens hoe de bewoners wilden betalen. Er kon gepind worden, maar toen zij hoorden dat er € 537,- betaald moest worden schrokken ze daar van. De pinbetaling ging allemaal erg snel, de handtekening moest op de rekening worden gezet en de man vertrok.

Belazerd

De volgende dag keek de bewoner nog eens op de site en wat bleek? Hij had gereageerd op een advertentie die bovenaan stond en waarin ook diensten in Lansingerland werden aangeboden. Nu zag hij ook dat er een 085 nummer gedraaid moest worden om een afspraak te maken. Hij keek verder en vond de eigen website van Del Yelmo, de ongediertebestrijder in Bleiswijk. Hij belde en vroeg of hij gisteren bij hem was geweest. Maar eigenaar Van der Helm wist nergens van. Hij ging toch even langs bij de Hoeksenaren die inmiddels door hadden dat ze flink voor de gek waren gehouden en een bedrijf in huis hadden gehad waar ze veel te veel aan hadden betaald. Op het bonnetje dat de bewoner had ondertekend stond de naam van een ander bedrijf. Toen hij daar naar belde kreeg hij als antwoord dat het bedrag ‘normaal’ was en dat er bovendien voor akkoord was getekend.

Tros Radar

Verder goochelend ontdekten de bewoners en Van der Helm nog iets waar ze niet blij mee waren: het betreffende bedrijf was al eens eerder bij Tros Radar op tv geweest met als waarschuwing: ga er niet mee in zee!
De tip van Van der Helm: “Zoek lokaal een bedrijf en vraag vooraf altijd wat het kost. En alvast voor iedereen die er nieuwsgierig naar is; de professionele ongediertebestrijder vraagt gemiddeld tussen de 50 en 95 euro voor het weghalen van een wespennest.”
Een gewaarschuwd mens telt voor twee.