vrijdag 25 september 2020 | week 39
Home » Sport » Squirrels in eerste divisie
Derron Whitbread passt naar Bart Stolk voor twee punten. Foto: Kees Ruigrok.

Squirrels in eerste divisie

Squirrels in eerste divisie

Berkel en Rodenrijs – Het eerste herenteam van basketbalvereniging Squirrels heeft zaterdag zijn eerste wedstrijd ooit in de eerste divisie gespeeld. Helaas geen winst in eerste wedstrijd voor de lange mannen uit Berkel. De gasten uit Rosmalen gingen met de punten naar huis.

Met twee nieuwe aanwinsten wil Squirrels zich handhaven op het landelijke niveau. Overgekomen is onder andere Manuel Mangieri, een nog jeugdige guard, van de junioren-eredivisie van Leiden. Andere nieuwkomer is Derron Whitbread, ook een guard. Hij is via speler Bart Stolk aangetrokken. Beiden kennen elkaar nog goed van de basketballschool op Gran Canaria.

Verschil

Er was duidelijk verschil merkbaar met de jarenlange ervaring die Black Eagles al heeft. Met twee driepunters stond Squirrels in no time al tien punten achter, 2-12. Een time out van coaches Thijs Arisz en Bas van den Bighelaar hielp niet. Met nog twee driepunters en enkele breaks van de gasten was er geen houden meer aan. Bij een tussenstand van 13-34 leek de wedstrijd al gespeeld. Nog een time out en de wissel met Derron Whitbread als pointguard bracht meer rust in de ploeg. De vliegensvlugge Whitbread bracht de centers van Squirrels in stelling. Bart Bijnsdorp en Bart Stolk scoorden beide twee maal. Broertje Ruben Stolk scoorde van dichtbij met bord en bracht Squirrels terug naar twaalf punten verschil, 25-37. Black Eagels trok daarna de touwtjes weer even aan, ruststand werd bereikt bij 30-45. Na de thee werd besloten om de verdediging om te gooien naar een zone. Dit bracht verdedigend enige lucht. Squirrels speelde echter zelf slordig in de afwerking. Van onder het bord werd binnen een paar minuten maar liefst vijf maal achtereen gemist, onacceptabel op dit niveau. Met een achterstand van negentien punten, 32-53, zat er voor Squirrels niets anders op dan de tegenstander op te jagen. Met dit hogere tempo wist Bart Bijnsdorp wel raad. De topsccorer van Squirrels kwam totaal op 15 punten uit. Met een driepunter van Manuel Magieri kwam Squirrels in het vierde kwart nog verrassend terug tot tien punten, 53-63. Een paar denkfouten in de verdediging van Squirrels bracht de gasten echter snel weer terug tot een ruime marge. Door de laatste minuten snel te willen spelen was het gedaan voor Squirrels. Black Eagles kon uiteindelijk toch met een ruime overwinning huiswaarts, 56-76.
Volgende thuiswedstrijd: zaterdag 26 september tegen Binnenland uit Barendrecht, aanvang 20.00 uur in sporthal Oostmeer. In verband met corona mogen er slechts 100 toeschouwers naar binnen. Een plekje reserveren kan via www.squirrels.nl.