donderdag 29 oktober 2020 | week 44
Home » Algemeen » Sportieve buitenschoolse opvang geopend
Een BSO die in alles sportiviteit uitstraalt.

Sportieve buitenschoolse opvang geopend

Sportieve buitenschoolse opvang geopend

Berkel en Rodenrijs – Bij een nieuwe buitenschoolse opvang (BSO) kun je direct het sportveld op. BSO De Sporter van Kinderopvang BijDeHand bevindt zich namelijk letterlijk op sportpark Het Hoge Land.

“Wat is er fijner dan na een lange dag op school sportief aan de slag te gaan?” zegt Audrey Potman-Jansen, locatiemanager bij Kinderopvang BijDeHand. “Wij vinden het belangrijk dat kinderen genoeg bewegen. Daarom zijn we heel blij dat we nu een BSO hebben die in alles sportiviteit uitstraalt.”
BSO De Sporter bevindt zich op het complex van sportclub TOGB. “We vangen de kinderen na schooltijd op in een eigen ruimte bij TOGB”, zegt Audrey. “Na wat te eten en drinken laten we de kinderen onder begeleiding kennismaken met allerlei sporten op de voetbal-, handbal- en tennisvelden. Voor elk kind wat wils!”
Basisschool De Klipper werkt nauw samen met De Sporter. “In eerste instantie bieden we plek op BSO De Sporter aan kinderen van basisschool De Klipper”, zegt Audrey. “Zij hebben al een BSO, locatie De Vuurvlinder, die bij de school in zit en al veel soorten activiteiten aanbiedt, maar met De Sporter richten we ons bovendien op kinderen vanaf 7 jaar. Juist die oudere basisschoolkinderen zoeken vaak meer uitdaging op de BSO. Die willen wij op De Sporter bieden.”
BijDeHand is onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep omvat kinderopvang, buurtwerk, zorg en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Delen van elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen zij al hun aandacht richten op de opvang van het kind.