zondag 20 september 2020 | week 38

Sport

Centrum veiliger door plaatsing AED’s

Berkel en Rodenrijs - Woensdag 9 september overhandigde Niels Schoonen, accountmanager bij de Rabobank in onder andere Lansingerland, een AED apparaat aan de winkeliersvereniging van Berkel en Rodenrijs. Namens deze vereniging waren Frits Heel en Robert van Atten aanwezig.

Lees meer

Oostlanddag 2020: VOORUIT

De Oostlanddag 2020 gaat door. Op woensdag 7 oktober, van 10.30 tot 12.00 uur, wordt er een speciale editie georganiseerd die helemaal past bij deze tijd. Voor alle ondernemers uit de regio Oostland.

Lees meer

De resultaten van de lezerspeiling

Lansingerland - Tientallen lezers van De Heraut hebben uitgebreid gereageerd op de vraag hoe in hun ogen de ontvangen € 137,6 miljoen Eneco-gelden het best besteed zouden kunnen worden. Een kwart van de lezers kiest voor duurzame en groene investeringen. Bijna een kwart is voor het mogelijk maken van betaalbare woningen voor starters en senioren. Krap een zesde van de lezers wil gewoon cashen, meestal door een flinke jarenlange verlaging van de OZB. De andere lezers willen dat er geld naar de financiële reserves gaat, naar cultuur en sport, gratis OV voor ouderen of meer toezichthoudende Boa’s.

Lees meer

Hockey HVB (da) – Barendrecht: 2-2

Bleiswijk – Zondag 13 september speelden de dames van HVB de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Barendrecht D1. Omdat publiek weer was toegestaan bij de wedstrijden, was de wedstrijd druk bezocht. De support zorgde voor een vroege voorsprong voor Bleiswijk. Emily Jager maakte een prachtige goal door de bal langs de keeper in de kruising te schieten. Barendrecht reageerde …

Lees meer

Hockey HVB H1 – Catwijck H1: 3-1

Bleiswijk – Na de wedstrijd van vorige week had het eerste herenteam van hockeyvereniging Bleiswijk erg veel zin in de thuiswedstrijd tegen Catwijck H1. Van te voren wisten de mannen dat ze harder moesten gaan vechten dan de week ervoor. De mannen begonnen scherp aan de wedstrijd. Na korte tijd werd de eerste strafcorner versierd, waar de strafcornerspecialist van Bleiswijk, …

Lees meer

Weidevogels 1 wint lastige thuiswedstrijd

Bleiswijk - De korfballers van Weidevogels hadden het niet makkelijk in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander KZ Danaïden zat hen de gehele wedstrijd op de hielen, maar dankzij goed aanvallend werk wist Weidevogels uiteindelijk met 17-15 te winnen.

Lees meer

Duivensport Uitslagen PV de Vrijheid

Bergschenhoek – De laatste wedvluchten van 2020. Als eerste kwamen de duiven van de Natour vlucht vanuit Peronne. De eerste twintig waren van Antoon v.d. Burg 1-8-14-17-19-20, Comb. Romein-Klein 2-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13, Marcel Kennepohl 3-15-18 en van Tom Oosterwijk 16. De tweede wedvlucht waren de jonge duiven vanuit Fontenay-sur-Eure gemiddelde afstand voor de leden 450 km, snelst aangekomen duif in de vereniging …

Lees meer

Squirrels in eerste divisie

Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van basketbalvereniging Squirrels heeft zaterdag zijn eerste wedstrijd ooit in de eerste divisie gespeeld. Helaas geen winst in eerste wedstrijd voor de lange mannen uit Berkel. De gasten uit Rosmalen gingen met de punten naar huis.

Lees meer

Zandtransport A16 Rotterdam op de helft

Regio - De chauffeurs hebben er al heel wat ritjes op zitten, zo’n 100.000 tot nu toe. Maandag 14 september vierde het projectteam van aannemerscombinatie de Groene Boog samen met opdrachtgever Rijkswaterstaat een feestelijke mijlpaal: de zandtransporten voor de nieuwe snelweg A16 Rotterdam zijn op de helft.

Lees meer