donderdag 29 oktober 2020 | week 44
Home » Sport » Spits Roland Bergkamp stopt met voetballen

Spits Roland Bergkamp stopt met voetballen

Spits Roland Bergkamp stopt met voetballen

Bergschenhoek – De balvaste spits Roland Bergkamp heeft VV Katwijk verzocht om zijn nog een jaar doorlopende contract te ontbinden. VV Katwijk heeft na vele gesprekken het verzoek van de inwoner van Bergschenhoek ingewilligd, ondanks dat de club de beslissing ten zeerste betreurt.

Rien Kuyvenhoven

De 29-jarige aanvaller heeft aangegeven het enorm naar zijn zin te hebben binnen de selectie en de vereniging VV Katwijk. Toch heeft Bergkamp na lang wikken en wegen om privéredenen besloten te stoppen met voetballen.
Bergkamp kwam afgelopen zomer over van RKC Waalwijk, nadat hij in totaal meer dan 250 wedstrijden in het betaalde voetbal speelde. Bij de supporters van VV Katwijk werd hij door zijn spel en zijn persoonlijkheid direct een zeer geliefde speler. Met zijn balvastheid en werklust – gekoppeld aan zijn techniek – was hij afgelopen seizoen een belangrijke schakel in de oranjezwarte brigade. Na een fraaie opmars van zijn ploeg, die half november startte, werd de competitie in verband met de coronaperikelen noodgedwongen gestopt. VV Katwijk stond op dat moment bovenaan de ranglijst van de 2e Divisie. De club had drie punten voorsprong op nummer twee HHC Hardenberg, waar op 29 februari met 2-1 van gewonnen was en waarin Roland Bergkamp zijn laatste wedstrijd speelde voor VV Katwijk.
Vanaf zijn vijftiende jaar doorliep Bergkamp de jeugdopleiding van Excelsior Rotterdam, waarna hij in het seizoen 2009/’10 in het profvoetbal debuteerde en direct promoveerde naar de Eredivisie. Het seizoen er na vormde hij in de Eredivisie met Guyon Fernandez een vast koppel. Hij verdiende zo een transfer naar Engeland en kwam daar zowel uit voor Brighton & Hove Albion als voor Rochdale. Na ruim een jaar keerde Roland terug bij VVV in Venlo. Later speelde Bergkamp nog voor Emmen, Sparta Rotterdam en vervolgens RKC Waalwijk. Nadat hij de eerste anderhalf jaar een vaste waarde in de basis was, werd hij na de winterstop in de ploeg van hoofdtrainer Fred Grim vooral als pinchhitter ingezet.
De 28-jarige aanvalsleider gaat zich richten op een maatschappelijke carrière en was daarom al begonnen met een studie rechten.