vrijdag 10 juli 2020 | week 28
Home » Algemeen » Speeltuin De Kievit ziet een eerste lichtpuntje
Zaterdag werd de speeltuin officieel geopend met het doorknippen van het lint door de vier speeltuinleidsters maar het hek ging op een kier want het mag in deze periode nog niet te druk worden.

Speeltuin De Kievit ziet een eerste lichtpuntje

Speeltuin De Kievit ziet een eerste lichtpuntje

Berkel en Rodenrijs – Wat is een speeltuin zonder kinderen? Helemaal niet leuk en zeker niet de bedoeling. Daarom was het team van speeltuin De Kievit heel blij dat zaterdag 23 mei de hekken van de speeltuin eindelijk weer open konden. Zij het op een kier, want de strenge eisen rond het coronavirus maken helaas nog beperkingen noodzakelijk.

Trees Borkus-Henskens

De vier speeltuinleidsters – Marja, Marjan, Inge en Edith – stonden zaterdagochtend klokslag elf uur met een grote schaar voor het hek om samen de speeltuin weer officieel te openen voor een nieuw speelseizoen. In de eerste fase zal de speeltuin alleen toegankelijk zijn voor kinderen van 7 t/m 12 jaar die lid zijn van de speeltuin. Deze kinderen (met een maximum van 150) kunnen de speeltuin zonder begeleiding van een volwassene bezoeken, net als vroeger. Verloopt deze start goed, dan worden voorbereidingen getroffen voor de tweede fase waarbij een dertigtal volwassenen met jongere kinderen kan komen genieten in de speeltuin.

Volgens de regels

Voor alle leden die betaald hebben ligt een lidmaatschapskaartje klaar in de speeltuin die dus voorlopig uitsluitend geopend is voor leden (die hun kaartje kunnen tonen). In De Kievit geldt ook een protocol volgens de geldende regels van de overheid en RIVM die ook op de site van de speeltuin te bekijken zijn. Alle volgende stappen die gezet worden in de speeltuin zullen eveneens op de website bekend worden gemaakt.

Hard gewerkt

Het team en een groot aantal vrijwilligers is in de periode dat de speeltuin gesloten was hard aan het werk geweest en dat is te zien. Alles is tiptop in orde en staat vrolijk in de verf, maar er zijn ook nieuwe speeltoestellen bijgekomen. Een nieuwe draaimolen, nieuwe wipkippen, een avonturenpad waardoor ook kinderen en volwassenen in een rolstoel of met een rollator toegang tot de nieuwe speeltoestellen achter in de speeltuin hebben. Bovendien een leuke verrassing achterin de speeltuin die alvast geprobeerd kan worden en later in het seizoen officieel in gebruik zal worden genomen. Er zijn ook net enkele jonge geitjes geboren. Gewerkt wordt nog aan een webcam die actuele berichten doorstuurt naar de website. Ook bijvoorbeeld als de speeltuin ‘vol’ is en er geen nieuwe bezoekers meer bij kunnen. Of als er leuk actueel nieuws te melden is vanuit de speeltuin. De beide zwembaden en de Waterkievit blijven vooralsnog gesloten, maar zodra het kan zal eerst de Waterkievit open gaan.
Houd de website en de Facebook pagina in de gaten voor het laatste nieuws en de berichten.