dinsdag 14 juli 2020 | week 29
Home » Algemeen » Speeddate met maatjesprojecten
 .

Speeddate met maatjesprojecten

Word ook Maatje, samen is veel leuker! Gewoon doen!

Speeddate met maatjesprojecten

Lansingerland – In onze gemeente zijn diverse maatjesprojecten en organisaties actief. Voor een vrijwilliger is het belangrijk om een maatjesproject of organisatie te vinden die bij haar of hem past. Informatie vergaren is belangrijk, maar een persoonlijke klik is waarschijnlijk doorslaggevend. Kom daarom langs op dinsdag 15 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur om kennis te maken en te speeddaten met maatjesprojecten en organisaties.

Maatje word je voor iemand die wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Er zijn in Lansingerland veel mensen die een tijdelijke steun goed kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld omdat ze moeilijk de deur uit kunnen, de taal slecht spreken, weinig contacten hebben, lichamelijk of geestelijk ziek of mantelzorger zijn.
Hoe vind je iemand die een Maatje nodig heeft? In Lansingerland zijn diverse maatjesprojecten en organisaties actief. Zij werken voor een bepaalde doelgroep of helpen mensen binnen een bepaald aandachtsgebied. De coördinatoren koppelen een vrijwillig Maatje aan iemand die een Maatje nodig heeft. Zij bieden ook ondersteuning aan de vrijwilligers.

Speeddaten

Het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland werkt samen met GGZ Delfland, Humanitas Lansingerland, Jong Perspectief, Middin, Laurens, Taalhuis, Vluchtelingenwerk, VTV en Welzijn Lansingerland om Maatjes te zoeken.
Op dinsdag 15 oktober kunnen vrijwilligers kennismaken en speeddaten met maatjesprojecten en organisaties. Je bent welkom in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1A in Bergschenhoek.
In een ongedwongen sfeer kan je elkaar ontmoeten, informatie lezen en sfeer proeven. Meedoen of langskomen verplicht de bezoeker tot niets.
Maatjes zijn er in alle soorten: Maatjes die langskomen, Maatjes die helpen of advies geven. Maatjes die anderen laten lachten of Maatjes die meegaan naar moeilijke dingen. Er zijn wandelmaatjes, leesmaatjes, boodschappenmaatjes, huiswerkmaatjes, sportmaatjes… en nog veel meer Maatjes. Bij Maatjes staan menselijkheid en gelijkwaardigheid centraal. Het draait om persoonlijk contact. Warmte, humor, aandacht, tijd, respect en begrip zijn belangrijk. Maatjes voelen zich allebei beter door hun (twee)wekelijkse ontmoetingen. Een Maatje krijgt training, ondersteuning en begeleiding van een coördinator. Een Maatjesmatch wordt in goed overleg gemaakt.
Het VIP Lansingerland is het centrale punt als het gaat om vrijwilligerswerk in Lansingerland. Zij zijn bereikbaar via info@viplansingerland.nl of tel. 010 – 522 55 45. De vrijwilligers vacaturebank en informatie over vrijwilligerswerk staat op viplansingerland.nl. Volg het VIP ook op Facebook, Instagram en Twitter.