zaterdag 23 januari 2021 | week 03
Home » Algemeen » Speculaaspoppen voor vrijwilligers De Paardenstal
Voor alle vrijwilligers een speculaaspop.

Speculaaspoppen voor vrijwilligers De Paardenstal

Speculaaspoppen voor vrijwilligers De Paardenstal

Berkel en Rodenrijs – Sinterklaas is in het land en dus overal zie je de specifieke artikelen in de winkels verschijnen, echter ook de kerstversiering komt al in het straatbeeld. Voor de Stichting Hulp Letland is het al maanden een drukke tijd want vanaf begin september begon al de verkoop van de speculaaspoppen voor het goede doel.

Samen met een aantal vrijwilligers, maar ook met de leerlingen van de school de Wiekslag in Bleiswijk werden in totaal 9375 van deze heerlijke poppen verkocht. De school nam ruim 10% van de verkoop voor haar rekening en verdiende daar voor de school € 845.- mee, maar hetzelfde bedrag is ook voor de kerstviering van een school in Letland.
Volgens Joop Fuijkkink, voorzitter van de stichting, was zo’n grote verkoop in deze coronatijd niet verwacht. “Ook veel nieuwe bedrijven bestelden deze lekkernij die met grote zorg, met gelaatmaskers, bij de klanten werden bezorgd. Al 18 jaar organiseren we deze actie. De opbrengst wordt benut voor de kerstvieringen op scholen en in ouderen zorgcentra in het oosten van Letland. Ook projecten worden hiervan ondersteund zoals het nieuwe project van de Anglicaanse Kerk in Riga. Deze kerk verzorgt elke zaterdag, samen met Canadese militairen die in NATO-verband in Letland gelegerd zijn, de warme maaltijd voor 120 dak- en thuislozen in Riga.”

Goede doelen

Dit project wordt ook ruimhartig ondersteund door de vrijwilligers Stichting ‘Onder de Toren’ die in De Paardestal hun spullen een tweede leven gunnen. Door deze verkoop worden diverse goede doelen jaarlijks geholpen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Sint De Paardestal elk jaar bezoekt om aan alle vrijwilligers een grote speculaaspop aan te bieden. De voorzitter van de Stichting Hulp Letland levert daar ook altijd een passend gedicht bij.
“Vrijwilligerswerk, het is zo belangrijk en hulp bieden aan mensen die dat nodig hebben geeft een voldaan gevoel. Dat zal ook zo zijn als de speculaaspoppen met smaak worden genuttigd”, aldus Joop Fuijkkink.
Wie ook een steentje wil bijdragen aan deze actie kan nu al voor volgend jaar speculaaspoppen bestellen; deze worden dan in november 2021 geleverd: mail naar info@stichting-hulp-letland.nl.