zaterdag 8 augustus 2020 | week 32
Home » Algemeen » Spataderen en kleine gesprongen aderen professioneel aanpakken
Salon Sirène in Berkel en Rodenrijs kwam in contact met drs. R. de Zeeuw; arts-fleboloog die op afspraak de behandeling van dit soort kleine adertjes in de salon komt uitvoeren.

Spataderen en kleine gesprongen aderen professioneel aanpakken

Berkel en Rodenrijs – Een grote groep vrouwen durft hun benen niet te tonen vanwege spataderen en kleine gesprongen adertjes. Dat daar iets aan te doen is, weet nog niet iedereen, terwijl de aanpak vaak dicht bij huis te realiseren is.

Er zijn tal van (chirurgische) methoden om spataderen – een verstoorde bloedafvoer in de aderen – te behandelen. Een van de veelgebruikte behandelmethoden is de endoveneuze laser, waarbij onder plaatselijke verdoving het bloedvat met behulp van laserenergie wordt dichtgeschroeid. Een andere mogelijkheid is de sclerocompressietherapie (droogspuiten), waarbij vooral de cosmetisch ontsierende adertjes worden aangepakt.

Arts-fleboloog

Salon Sirène in Berkel en Rodenrijs kwam in contact met drs. R. de Zeeuw; arts-fleboloog die op afspraak de behandeling van dit soort kleine adertjes in de salon komt uitvoeren. Als arts specialiseerde hij zich in de behandeling van spataderen. Werkend in het Franciscus Gasthuis hielp hij mee aan de opbouw van het Flebologisch Centrum daar. Vanaf 2012 ging dokter De Zeeuw zich specialiseren in de cosmetiek met als aandachtsgebieden de injectabel behandelingen en lasertherapie.

“Het wegspuiten van kleine en middelgrote spataderen is eenvoudig en weinig belastend. Met een klein dun naaldje wordt een vloeistof in de spatader gespoten die ervoor zorgt dat de spatader dicht gaat zitten. Zo’n behandeling duurt vijftien tot twintig minuten. Vervolgens wordt de ader dichtgedrukt met een verbandkous die drie tot zeven dagen blijft zitten. Na vijf tot zeven dagen hoeft de kous niet meer aan.”

Deze behandeling wordt door geen enkele verzekering vergoed; ook niet in kliniek of ziekenhuis. “Dat is er mede de reden van dat de fleboloog naar de salon toekomt. Voor de cliënten dicht bij huis, snel en laagdrempelig. Mocht zich onverwacht iets voordoen of een dieperliggende oorzaak worden geconstateerd, dan volgt meteen doorverwijzing naar de Helder kliniek.”

Laser en injectables

De Berkelse salon biedt tevens de gelegenheid voor een behandeling van rimpels en plooien met behulp van injectables en een laserbehandeling van schimmel(kalk)nagels. Dr. De Zeeuw doet eerst een intake en geeft persoonlijk advies, waarna een afspraak wordt gemaakt om de vooraf aangegeven plooien en rimpels op te vullen met de filler met hyaluronzuur voor een elastischer en vochtiger huid. Injecties met Botox worden gebruikt om de kracht van de spiertjes in de huid te verminderen; ook deze methode is zeer geschikt tegen rimpels. Voor een laserbehandeling beoordeelt de arts de nagels, waarna ze worden behandeld en vervolgens in 9 tot 12 maanden kunnen uitgroeien tot gezonde nagels.