donderdag 16 juli 2020 | week 29
Home » fbpost » Sparta Businessclub brengt bezoek aan Wooning
Achter de tafel namen plaats: v.l.n.r. Erik Breukink Henk Fraser Henk van Stee en presentator Ruud van Os.

Sparta Businessclub brengt bezoek aan Wooning

Sparta Businessclub brengt bezoek aan Wooning

Bergschenhoek – Dat Wooning en sportiviteit goed samen gaan bleek vorige week toen de deuren van de Hoekse keuken- en badkamergigant aan de Leeuwenhoekweg in Bergschenhoek gastvrij open gingen voor de leden van de Businessclub van Sparta.

Trees Borkus-Henskens

Na een gezellige ontvangst met een hapje en een drankje gingen de gasten onder leiding van enkele medewerkers van Wooning de showroom in om met eigen ogen te kunnen zien wat het bedrijf in huis heeft. Het kan niet ontkend worden dat menigeen onder de indruk was en de rondleiding net iets langer duurde dan gepland. Dat gaf chefkok Gert Blom ruim de gelegenheid zijn kookkunst in alle rust in te zetten voor de smakelijke presentatie die later op de avond zou volgen.
Na de rondleiding trof men elkaar weer bij het startpunt waar iedereen een plekje kon zoeken, waarna drie mannen werden uitgenodigd achter de tafel plaats te nemen op het podium. Hoofdtrainer van Sparta Henk Fraser, technisch manager Henk van Stee en Erik Breukink, voormalig topwielrenner. Onder leiding van presentator Ruud van Os vertelden ze iets over hun ervaringen in de sport.
De trainer van Sparta beet het spits af met “We hebben een viertal punten verspeeld en staan nu twaalfde op het hoogste niveau. Ik zou er voor tekenen om die plek te behouden.” Een goede positie maakt supporters gretig. “Ze gaan er dan al snel van uit dat je dan ook wel even kunt winnen van de volgende clubs,” volgde Van Stee. “Maar daar gaan ploegen nog wel eens mee de fout in en dat is frustrerend!” Fraser is trots op de spelers die zich verder ontwikkelen in hun sport. “Spelers van vorig jaar die je ziet groeien. Als het kwartje valt pakken ze verbeterpunten uitstekend op.” Breukink sloot daarbij aan met: “Je bent altijd afhankelijk van je tegenstander. Je moet kunnen improviseren en blijven zoeken om beter te worden.” Ze waren het met elkaar eens dat iedereen de supertalenten in de sport al snel opmerkt, maar dat het juist de kunst is de talenten uit de groep daar onder uit te zoeken en op een goede positie neer te zetten. Op waarde schatten en beslissingen durven nemen; dat houdt ook in dat je toppers soms niet opstelt.

Gepamperde jeugd

Er kwam nog spontaan een ander punt ter sprake waar de tafelgasten het ook over eens waren. “Sommige jonge sporters zijn te veel gepamperd. Het kost soms erg veel moeite om ze de handschoen te laten oppakken. Ze haken snel af en dat is jammer. Laat ze leren van hun fouten en maak het ze niet te gemakkelijk door te veel voor ze te organiseren.” Ook wederzijds respect is belangrijk naast een professionele houding en aanpak. “Ben je niet fit en laat je je niet zien op een training dan kom je jezelf tegen. Communiceer goed met je spelers en hanteer een professionele aanpak, want pamperen werkt niet! Ben je ‘moe’ dan pas je niet bij Sparta; je moet in staat zijn twee maal 45 minuten maximaal te presteren, anders is het ‘jammer dan’ en sta je niet in het veld.”