woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » Sport » Softbal Orioles dendert door

Softbal Orioles dendert door

Bergschenhoek – Na de dubbele winst tegen DSS vorige week moest Orioles aantreden in Amstelveen tegen DVH. De eerste wedstrijd was Nienke Weiss de startend werper. Orioles startte aanvallend sterk en scoorde in inning 1 het eerste punt. Deze score werd verdubbeld in inning 4. Mede door het sterke werpen van Weiss wist DVH niet te scoren tot en met inning 4. Hierna volgde de “big inning” van Orioles, waarin vier maal gescoord werd door onder andere 3-honkslagen van Nayscha Dunlop en Saskia Aschman. Ook de andere dames in de slagvolgorde waren aanvallend goed op dreef. De tweede wedstrijd werd een heel ander verhaal. Lia Hoeverts was de startend werper bij Orioles en wist de slagploeg van DVH 5 innings lang in toom te houden. Orioles daarentegen scoorde in de 5e inning twee maal, onder andere door een homerun van Julia Kwakernaak. In inning 6 werd nog een punt toegevoegd, waarop DVH hun eerste punt konden scoren. Met een 1-3 voorsprong werd gestart aan de laatste inning. Orioles kon hierin geen potten breken. Lisa Hoeverts werd als werper vervangen door Saskia Aschman om DVH van scoren af te houden en dit lukte gedeeltelijk: DVH wist nog een punt te scoren, maar Aschman schakelde twee slagmensen uit met 3-slag om de overwinning veilig te stellen.
Orioles staat met vier punten voorsprong aan kop in de promotiepoule. Volgende week is de laatste wedstrijden reeks en speelt Orioles een dubbele uitwedstrijd in Voorburg tegen Catch. Orioles kan kampioen worden als één van beide wedstrijden wordt gewonnen. Aanvang 14.30 uur en 16.40 uur in Voorburg.

Check Also

Raymond Kraaijbeek TOGB (za) start met een volwaardige groep

Berkel en Rodenrijs - Na twee seizoenen prestatief voetbal op de zaterdag neemt de succesvolle oefenmeester Raymond Kraaijbeek (voormalig Neptunus-Schiebroek) komend seizoen het roer over van Paul van Oosten. De zaterdagvoetballers van TOGB zullen komend seizoen bestaan uit 24 spelers die allemaal bij de Berkelse club zijn opgeleid.

Geef een reactie