donderdag 22 oktober 2020 | week 43
Home » Nieuws » Soccer Boys zal het dit seizoen van vooral leren moeten hebben
Mitchell Kamper houdt namens Soccer Boys opruiming. Foto: Rob Veldkamp.

Soccer Boys zal het dit seizoen van vooral leren moeten hebben

Galik Amghar: “De werklust is voortreffelijk”

Soccer Boys zal het dit seizoen van vooral leren moeten hebben

Bleiswijk – Het bezoekende SVC ’08 kwam met de angst in de benen naar sportpark Merenveld. De laatste drie wedstrijden in competitieverband wist SVC ’08 niet te winnen van Soccer Boys. Maar de Bleiswijkse formatie heeft een aderlating ondergaan zodat dit nieuwe seizoen een leerproces zal zijn. Daarom ook kwam de 3-1 nederlaag niet onverwachts. Het was dan ook niet verwonderlijk dat trainer Galik Amghar na afloop de woorden “leren, leren” in zijn mond nam.

Rien Kuyvenhoven

Wat dat leerproces betreft, moest de trainer van de thuisclub al voor de wedstrijd ingrijpen toen Ruben van den Bosch niet op tijd aanwezig was voor de wedstrijdbespreking en op de bank moest beginnen. SVC ’08 heeft het niet echt moeilijk gehad deze middag bij Soccer Boys dat, het moet worden gezegd, overliep van werklust. Of zoals de Bleiswijkse trainer het zou verwoordden: “We hebben er deze wedstrijd alles aan gedaan. In een fase van de wedstrijd leken we de 1-1 in handen te krijgen, maar juist dan maakte SVC een heel fraai tweede doelpunt.” Bij de thuisclub was de rust in het spel negentig minuten lang ver te zoeken. De routine van de gasten gaf gelet op de doelpunten de doorslag. Te meer omdat bij Soccer Boys het eerste en derde doelpunt heel knullig werden weggegeven. In de eerste fase van de wedstrijd liet het zich niet aanzien dat het krachtsverschil zo groot zou zijn. Want voordat de ploeg uit Wassenaar de leiding zou nemen, leek Soccer Boys succes te hebben met een uitbraak. Nick de Vlaming leek door te breken, maar hij werd daar met een overtreding van Ronald Roosberg vanaf gehouden. Scheidsrechter Stanley van Lith was coulant en trok slechts geel waar rood niet had misstaan.

Onachtzaamheid

Soccer Boys kreeg vroeg in de wedstrijd te maken met een blessure van Kevin Straver waardoor Mels Kerklaan zijn opwachting maakte. Het openingsdoelpunt viel hierna al snel; wel moet gezegd worden dat met een beetje meer doortastendheid dit doelpunt niet had hoeven te worden weggegeven. Eerst schoot Matthijs de Jong op de paal waarna in de rebound Clay Hoekstra de kans kon afronden, 0-1. De eerste helft verliep verder zonder veel hoogtepunten.
In de tweede helft kwam Ruben van den Bosch bij Soccer Boys in het veld en dit bood Soccer Boys wat meer aanvallende inspiraties. Van den Bosch verzorgde ook de aansluiting met een doelpunt die hem op het lijf geschreven is. Daarvoor echter waren de gasten al met een goed uitgevoerde aanval doeltreffend geweest, 0-2. Van den Bosch zette – via de mee opgekomen Matthijs de Jong – met een harde schuiver die de verre hoek had bereikt de 1-2 op het scorebord.
Mocht er nog hoop zijn voor de Bleiswijkers dan werd die voordat het laatste kwartier zou beginnen de bodem ingeslagen door weer een onachtzaamheid in defensief opzicht. Thomas Hughes bewees na een wat ongelukkige wedstrijd toch zijn grote waarde voor de ploeg. Hij speelde zich op de rand van het strafschopgebied goed vrij en schoot hard in: 1-3. Door een slotoffensief werd Soccer Boys nog eenmaal gevaarlijk door invaller Hicham El Aarroudi die dwars door het centrum van de SVC’08-defensie ging, maar doelman Joey Vos greep heel bekwaam in.
Na negentig minuten was duidelijk zichtbaar hoe de ploeg had gestreden. Uitgeput lagen diverse spelers op de Bleiswijkse grasmat waar Galik Amghar opbeurende woorden sprak. “Er was een fase van de wedstrijd waarin de gelijkmaker wel eens had kunnen vallen. Maar toen de aansluiting er was, gaven we een tweede doelpunt wel heel makkelijk weg.We hadden ook moeite met de lange bal en het doorkoppen; ook daar zullen we ons meer op moeten instellen. Leren, leren, dat zal dit seizoen het proces worden waar we als Soccer Boys mee te maken krijgen. Volgende week DSO, dat zal ook pittig worden en een uitdaging er iets goeds neer te zetten.”