donderdag 3 december 2020 | week 49
Home » Sport » Soccer Boys trots op gerenoveerde tribune
Matthijs Pontier (l) en Willem Pieter Breugem trots voor de tribune van Soccer Boys die een facelift heeft ondergaan. Foto: Rob Veldkamp.

Soccer Boys trots op gerenoveerde tribune

Soccer Boys trots op gerenoveerde tribune

Bleiswijk – De plannen waren er al in de jaren negentig om de trouwe toeschouwers een goed onderdak te bieden en de vereniging een fraaie uitstraling. Met ondersteuning van ‘De Vriendenclub’ werd in het jaar 2000 een tribune gerealiseerd voor 222 toeschouwers met daaronder drie kleedkamers, een verzorgingsruimte en een lokaal voor de scheidsrechter. Vanwege zijn grote verdienste voor de club werd de tribune vernoemd naar oud-voorzitter Hans van Dijk. Het afgelopen half jaar kreeg de tribune een metamorfose.

Rien Kuyvenhoven

Zoals bij de meeste sportclubs valt of staat een initiatief met de bereidheid van de vrijwilligers van de vereniging. Bij de Bleiswijkse voetballers is het niet anders. De club mag trots zijn op zijn sponsorcommissie die aan de basis staat van de ontwikkelingen en realisatie van wat je noemt he paradepaartje van de club, hun fraaie tribune.
Dit allemaal onder de bezielende leiding van Matthijs Pontier en Willem Pieter Breugem die met behulp van sponsoren het allemaal wisten te realiseren. Matthijs Pontier, leider bij het eerste elftal en Willem Pieter Breugem, die zo’n tien jaar voor de doelpunten moest zorgen in de toen nog in de onderbond spelende zaterdagploeg.

Netwerk

Willem Pieter: “Natuurlijk plannen maken is mooi. Maar er moeten natuurlijk ook centjes zijn om dit tot stand te laten komen. Maar veel sponsoren hebben gehoor gegeven aan ons verzoek. Soccer Boys staat goed bekend in ons dorp. We hebben in de sponsorcommissie ook mensen zitten met een behoorlijk netwerk en daar hebben we goed gebruik van kunnen maken. Eigenlijk was het de bedoeling dat het rond het zestig jarige bestaan van de club in mei rond zou zijn. Maar er deden zich andere dingen voor (corona red.) waardoor we er meer tijd voor hebben genomen en kregen. We wilden de club op deze manier een boost geven”.
De meeste plannen van de sponsorcommissie blijken uit de koker te komen van Matthijs Pontier die na enkele liesbreuken zelf het voetballen voor gezien moest houden. Hij heeft zich verdienstelijk kunnen maken als jeugdtrainer, lid van ‘Het Hoekje’ en als organisator van diverse evenementen bij de Bleiswijkse club. Hij is nu leider bij het eerste team en actief in de sponsorcommissie die onlangs nieuw leven is ingeblazen. Matthijs Pontier: “We hebben nu een heel leuk clubje dat mede is opgestart door Ron Valkenburg en met meerdere personen is het allemaal beter vol te houden. De tribune was een beetje aan verpaupering onderhevig. En eigenlijk wil je toch ook de mooiste tribune hebben van Lansingerland dus waren mooie stoeltjes een eerste vereiste. Ik heb toen Willem Pieter benaderd om het samen op touw te zetten want die is het meest handig van ons twee. Het project heeft met corona even stil gelegen, maar we hadden nu eigenlijk een beetje meer tijd”.

Aandacht

Wie denkt dat het tweetal nu even op hun lauweren gaat rusten komt bedrogen uit. Een beetje voorzichtig meld kassenbouwer Willem Pieter Breugem dat er een volgende project op stapel staat. Hij: “Matthijs is van de goeie ideeën. Maar eerst dit en morgen gaan we daarmee aan de slag. We willen een staantribune van tien meter op een hoek van het veld voor de sponsoren in de vorm van een kas. We horen wel eens dat deze gulle gevers bij de club minder aandacht krijgen. Zo willen we iets terug doen en zeker in het vervolg meer bedrijven naar Soccer Boys lokken. We hebben hiervoor al sponsors gevonden en het is nu een kwestie van een vergunning aanvragen en tekeningen maken. We hopen hiermee volgend jaar aan de slag gaan. Dit met in het achterhoofd toch ons jubileum als club onder het motto: zestig plus één”, aldus de Bleiswijker die nog steeds actief is in het veteranenteam van de club.