donderdag 1 oktober 2020 | week 40
Home » Nieuws » Soccer Boys tegen HVC’10 zeker niet saai
 Veel strijd bij Soccer Boys versus HVC'10. Dion Zeelenberg moet alles uit de kast halen om een doorbraak te voorkomen. Foto: Rob Veldkamp.

Soccer Boys tegen HVC’10 zeker niet saai

Klinkende 4-1 overwinning

Soccer Boys tegen HVC’10 zeker niet saai

Bleiswijk – Soccer Boys heeft HVC10 uit Hoek van Holland weinig of geen kans gegeven het schamel aantal punten te vergroten. In een wedstrijd waarin de gemoederen nogal eens hoog opliepen was de Bleiswijkse formatie heer en meester. Een 1-1 score bij rust was niet maatgevend gezien het overwicht van de thuisclub. De tweede helft kwam het ware krachtsverschil bovendrijven, 4-1. Een wedstrijd met een hoofdrol voor arbiter Wim Roozeboom uit Vlaardingen.

Rien Kuyvenhoven

Er zijn van die wedstrijden waarin de spelers voor spektakel zorgen. Daar hoefden de tweeëntwintig acteurs zich deze middag niet om te bekommeren, want het matige optreden van de leiding deze middag veroorzaakte al heel wat spektakel. Scheidsrechter Roozeboom had moeite het tempo van de wedstrijd te volgen. En kwam zodoende regelmatig in de problemen wanneer hij een overtreding niet bestrafte en hij vervolgens commentaar kreeg. Negentig minuten lang waren er vraagtekens bij zijn optreden. Zelf noemde hij na afloop de wedstrijd rommelig. Waarschijnlijk niet beseffend dat hij hier zelf debet aan was.

Demonstratief

De tegenstander van Soccer Boys ging verbaal nogal eens over de schreef. Dit werd mede gevoed door de eigen technische leiding op de bank die de spelers nogal eens verwijten naar het hoofd slingerde. In die mate dat aanvaller Jorno Reurink, die een aanval niet in een doelpunt wist om te zetten, na een opmerking van zijn trainer Piet Boon demonstratief in de dug-out plaatsnam en zijn trainer toebeet “als je het zelf zo goed weet doe het dan zelf”. Saai was het dus allerminst deze middag op sportpark Merenveld.
Er viel niets af te dingen op de overtuigende score van de Bleiswijkse ploeg van trainer Robert Linthorst. Of zoals Linthorst het na afloop verwoordde: “We hebben het slechts tweemaal tien minuten, de eerst tien en tien minuten na rust, even moeilijk gehad”. Soccer Boys voerde de boventoon. Echter wel met de restrictie dat het overwicht met meer doelpunten tot uitdrukking had moeten worden gebracht. Nu bleef het voor de thee bij het openingsdoelpunt van Dion Zeelenberg op aangeven van de weer uitblinkende Ruben van den Bosch.
Dat er een ruststand van 1-1 op het scorebord stond, mag ook op naam van de arbiter van dienst worden geschreven. Roozeboom zag een strafschop toen Kevin Straver en een aanvaller van de gasten elkaar vasthielden. Deze kans werd door HVC’ 10 benut. Een tussenstand die gezien het spelbeeld niet in overeenstemming was met het overwicht van de thuisclub in die fase.
“We waren duidelijk de betere ploeg”, liet Linthorst na afloop weten. “Die strafschop was natuurlijk een lachertje. Maken we eerder uit al die kansen de 2-0 dan is de wedstrijd al vroeg gespeeld.”

Verzet gebroken

Ook in de tweede helft liet de vocabulaire de tegenstander niet in de steek en was het daardoor niet allemaal pais en vree binnen de krijtlijnen. Soccer Boys wist pas een kwartier voor tijd het overwicht tot uitdrukking te brengen door binnen korte tijd de score op te voeren naar de overtuigende eindstand. Uit een klutsbal binnen het strafschopgebied bracht Ruben Smits met een kopbal de stand op 2-1, waarna het verzet van de ploeg uit Hoek van Holland gebroken was. De twee laatste doelpunten mogen voor een groot gedeelte op naam geschreven worden van Lucas Smits die tweemaal vanaf de rechterkant met zijn snelle rush een voorzet kon geven. Achtereenvolgens zorgden Dave van der Steen en invaller Mats van Ruler voor de afronding, 4-1.
Door deze overwinning komt Soccer Boys stevig in het linkerrijtje te staan, maar Robert Linthorst zei er wel moeite mee te hebben dat de kansen niet beter waren benut.
“We moeten ons nog meer focussen op het voetballen zelf. We waren op bepaalde momenten te veel bezig met de leiding. Dat kan te veel van invloed zijn op de concentratie. Natuurlijk is de ruststand (1-1, red.) gezien de mogelijkheden die we kregen niet goed te noemen. Dat het tot een kwartier voor tijd zou duren voordat het tweede doelpunt zou vallen, was ook een gevolg van te weinig concentratie. Maar vergeet niet dat we ook tweemaal op de paal schoten (Ruben van den Bosch, red.) wat een vingerwijzing is naar het overwicht dat wij hadden. Er waren wat Soccer Boys betreft ook voldoende lichtpuntje. Ik zie jonge jongens probleemloos hun wedstrijd spelen. Daarom is rouleren met wisselspelers een mooie gelegenheid deze jongens de kans te geven om met het oog op de toekomst aan het niveau te wennen.”