dinsdag 29 september 2020 | week 40
Home » Sport » Soccer Boys schiet met scherp in de Koudekerkse schiettent, 2-6

Soccer Boys schiet met scherp in de Koudekerkse schiettent, 2-6

Koudekerk – Eigenlijk met het idee dat het wel eens een stevig potje voetbal zou worden kwamen zowel de toeschouwers als de spelers zelf wel heel erg bedrogen uit. Na de 2-0 winst van verleden week tegen Koudekerk zou deze tegenstander thuis wel uit een heel ander vaatje tappen. Na een kwartier spelen waren er volop verbaasde gezichten. Drie doelpunten voor de Bleiswijkers en een wedstrijd die min of meer al gespeeld was. Soccer Boys leefde zich in het vervolg uit in de schiettent getuige de uiteindelijke 2-6 winst waardoor de ploeg van Mark Weel ook volgend seizoen in de tweede klasse mag uitkomen.

 

Rien Kuyvenhoven

 

Soccer Boys trainer Mark Weel stond ook al na de eerste vijfenveertig minuten vol ongeloof in de gang bij de kleedkamer. Natuurlijk moest hij nog wel even de puntjes op de i zetten. Maar de comfortabele voorsprong van 4-0 voor zijn ploeg riep bij hem ook de nodige vraagtekens op. Terwijl zijn ploeg in de thuiswedstrijd in de eerste vijfenveertig minuten door het oog van de naald was gekropen, leek het wel of de spelers hun trainer niet voor de tweede maal in de piepzak wilden laten zitten. Daarbij ook geholpen door het knullig verdedigen van de thuisclub en arbiter van Lith met het geven van een strafschop. Mark Weel die nog eens benadrukte dat hij eigenlijk wel met gemengde gevoelens naar Koudekerk was afgereisd.

Weel: “Bagger was het op de laatste training donderdagavond.” Hij had er weinig tot geen goed gevoel over. “Laat ik de basis elf spelen tegen de overige spelers. Gaan ze er met 5-1 in en er ging dan ook niets goeds.” Zo vertelde Weel tijdens de rust met een glimlach. Want Soccer Boys oogde fris, liet zijn tegenstander in die eerste vijfenveertig minuten alle hoeken van het veld zien en profiteerde dankbaar van de fouten door met kort tik- tak werk de bal goed lopende aanvallen op te zetten.

 

Rode kaart

Ferry Bross mocht als eerste aanleggen uit de voorzet van Raymond van Rijn. En de vrijstaande Martijn Helmendach kon vrij inkoppen uit een hoekschop, 2-0. Toen de arbiter na de val van Elliot Schoovers de bal overdreven op de stip lag en Cor van Egmond deze wist te verzilveren, was het lot beslist over de thuisclub die ook nog een tegenvaller kreeg van een terechte rode kaart voor Bas van Heerdt die Raymond van Rijn van achteren neerhaalde.

Met tien man en defensief nog eenmaal in de fout kwam de Bleiswijkse ploeg zo goed als ongeschonden de eerste helft door en liepen eigenlijk ook verbaasd naar de thee met in het achterhoofd ‘deze wedstrijd is gespeeld’.

 

Onvoorspelbaar

De stemming in de kleedkamer van Soccer Boys was er dan ook één van berusting in het feit dat de tegenstander van deze middag niet de ploeg was die verleden week vooral in de eerste helft nog wel indruk wist te maken. Of met de woorden van Mark Weel te spreken: “Verleden week was het op zich een leuke wedstrijd. Nu, ja eigenlijk is hij gespeeld. We kunnen het vervolg eigenlijk wel schriftelijk afdoen. Wat dat betreft blijft voetbal natuurlijk nog altijd onvoorspelbaar.”

 

Bloemen

De enige handreiking die de thuisclub kreeg was kort na rust toen tijdens een misverstand in de afweer van de gasten Ruben van den Berg succesvol was. Maar de volgende aanval van Soccer Boys was het weer raak aan de overkant doormiddel van een doelpunt van Elliott Schoovers die het gerommel van Koudekerk doeltreffend wist af te straffen, 1-5. Bradley Hulst mocht op aangeven van Elliott Schoovers het halve dozijn volmaken waarna Soccer Boys in de laatste minuut nog een strafschop tegen kreeg na een handsbal van invaller Moussa Aarouss. De bloemen die de thuisclub had klaar staan werden nu in de handen gedrukt van de Bleiswijkse voetballers. “Een wedstrijd die we in de eerste helft hebben gewonnen”, volgens Mark Weel. “Toen zagen de aanvallen er goed uit. Maar zo makkelijk; nee, dat had ik ook niet verwacht.”

 

Vrijgezellenfeest

Voor de wedstrijd hadden vrienden van Martijn Helmendach (trouwt 4 juli) een voorschot genomen op een al gepland vrijgezellenfeest. s’ Morgens vroeg werd de sympathieke voetballer door zijn vrienden verrast toen ze in de vroege uren op de stoep stonden met een ontbijt. Zelfs voor de wedstrijdbespreking had dit gevolgen. Maar dat is nu eenmaal Soccer Boys. Na afloop werd het feest voortgezet en werd de aanvoerder van de Bleisijkse ploeg in een kolderiek pak gehesen en hadden zijn vrienden een stapavond in Maastricht voor hem in petto. In de rust werd zijn kleding al klaar gehangen om direct na het laatste fluitsignaal te vertrekken met zijn gevolg.