vrijdag 29 mei 2020 | week 22
Home » Nieuws » Soccer Boys en Berkel leveren boeiende strijd
 Een beeld van de boeiende derby tussen Soccer Boys en Berkel. Foto: Fred Roobol.

Soccer Boys en Berkel leveren boeiende strijd

Soccer Boys en Berkel leveren boeiende strijd

Bleiswijk – De Lansingerlandse derby tussen Soccer Boys en Berkel zaterdag 12 oktober leverde een boeiende wedstrijd op, waarin beide teams volop voor de winst streden, maar uiteindelijk na negentig minuten de punten verdeelden. Daarmee kregen de gasten uit Berkel duidelijk meer dan de Bleiswijkers die over de gehele wedstrijd het betere spel lieten zien.

Leo Schoovers

Soccer Boys liet in de eerst helft haar beste spel van het seizoen zien en Berkel kreeg vanaf de aftrap weinig ruimte om rustig in de wedstrijd te komen. In de derde minuut schoot Ruben van de Bosch na een mooie aanval hard op goal. Keeper Ken Stigt stopte met een goede reactie de inzet, maar kon niet voorkomen dat de bal voor de voeten van Ferry Bross kwam, die efficiënt de 1-0 afdrukte. Geen twee minuten later onderschepte Kent van Ruler de bal op het middenveld en speelde Ruben van de Bosch in de diepte aan. Opnieuw redde Stigt en voorkwam dat de wedstrijd na vijf minuten al op slot ging.
Soccer Boys bleef goed combineren en drukte Berkel ver terug op eigen veldhelft. In deze periode had de thuiploeg het speloverwicht moeten verzilveren, maar de spitsen konden de voorsprong niet vergroten. Dat kwam niet alleen door een zeer goed keepende Stigt, maar ook zeker door de stugge vijfmans verdediging die regelmatig op een te harde manier aan de noodrem trok. Eén van die onrechtmatige charges leidde er vlak voor rust toe, dat een zware tackel op linker middenvelder De Ruyter door de scheidsrechter met een gele kaart en een vrije trap werd bestraft. Van de Bosch schoot de bal laag in de hoek en die kon door de keeper net tot een hoekschop worden gewerkt.

Na de rust ging Soccer Boys verder met het aanvallende spel. Ferry Bross schoot in de 47e minuut net over. Eén van de mooiste aanvallen werd opgezet door Van den Bosch die Van Ruler aanspeelde en met een mooi pass de bal terugkreeg en opnieuw net over schoot. In de 59e minuut ontnam de verder goed fluitende scheidsrechter Takacs de thuisploeg een verdiende 2-0 voorsprong. Dave van der Steen passeerde Loek Buitenhuis en de keeper, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel.
Aan de andere kant strafte spits Buitenhuis bijna een slippertje van de verdediging af, maar daar hield keeper Heintjes zijn ploeg op de been. In de 71e minuut kreeg Van der Steen een diepe bal van Zeelenberg en passeerde de laatste man. Stigt kon slechts met een overtreding de spits stoppen en het publiek maakte zich al op voor een penalty. De grensrechter van Berkel vlagde echter voor buitenspel. De scheids floot daarop niet voor de penalty, maar voor “off side”, wat het volgens velen niet was. Wel kreeg Stigt een gele kaart voor zijn overtreding.
Berkel besloot te wisselen en ging opportunistischer voetballen en de verdediging van Soccer Boys ging achteruit. Van de ruimte die daardoor op het middenveld ontstond, maakte Freek van der Velden goed gebruik en hij schoot loepzuiver de prachtige gelijkmaker in.
Vlak voor tijd schoot Van der Steen de bal uit een corner nog op de lat en werd de inzet van Wim Sangers door een verdediger geblokt, waardoor de eindstand op 1-1 bleef steken.

Geef een reactie