maandag 8 maart 2021 | week 10
Home » Sport » Sneeuwpret op de skiberg
Skileraar Tim Ramsteijn op de lange latten. Niet in Oostenrijk maar in Bergschenhoek! Foto: Outdoor Valley.

Sneeuwpret op de skiberg

Sneeuwpret op de skiberg

Bergschenhoek – In het weekend van 30 en 31 januari werd Nederland bedolven onder een dik pak sneeuw. Glijden, gooien, sleeën, zepen en scheppen; we waren druk in de weer met dit witte goud. Zo ook Outdoor Valley, die snel de – met verse sneeuw versierde – skiberg opende voor ieder die snakte naar een wintersportgevoel.

Patrick de Vries

In de loop van de week van 25 januari wezen de neuzen van meteorologen eindelijk in dezelfde richting: er zou sneeuw komen! Nederland was in rep en roer en bereidde zich voor op het ‘ergste’. Jasper Rotgans, mede-eigenaar van Outdoor Valley, vond het nieuws fantastisch en zijn skisport hart maakte een sprongetje. “We konden bijdragen aan wintersport in eigen land”, zegt Jasper. “Daar was behoefte aan, omdat een skitrip naar Oostenrijk er dit jaar niet in zit.”

Roodgloeiende telefoon

De sneeuwpret moest met de huidige coronamaatregelen wel in goede banen geleid worden. Iedereen die wilde komen sleeën, skiën of snowboarden moest vooraf online reserveren. Ondanks of juist dankzij deze maatregelen was er een enorm animo om de ski berg te trotseren. “We zijn echt overspoeld door aanvragen en de telefoon stond van zondag tot donderdag roodgloeiend”, aldus Jasper. Men was laaiend enthousiast door deze sneeuwtraktatie en vrijwel de hele week was het een droomscenario: blauwe luchten, verse sneeuw en natuurlijk een drankje vanuit de take-away. “Iemand heeft letterlijk zijn werk laten vallen om naar de berg te komen”, voegt Jasper er nog enthousiast aan toe.

Toch lastig

We spraken de mannen van Outdoor Valley ook al in november over de lastige tijd die de pandemie hen geeft. In de tussentijd hebben ze een aantal financiële en organisatorische puzzels op moeten lossen. Voor het nieuwe seizoen rekent Outdoor Valley nog steeds meer op de individuen dan op de groepen vanuit bedrijven of scholen. Het zal dan ook gemakkelijker worden om bijvoorbeeld online je mountainbike of kano te reserveren. Daarnaast hebben het klimcentrum en restaurant een mooie opknapbeurt gekregen, “het is tegen het nieuwe aan”, zegt Jasper. Ze zullen er alles aan doen om de mensen de ruimte te geven om lekker te kunnen recreëren in de omgeving van het Hoge Bergse Bos. Jasper blijft wel realistisch: “Zo’n volle skipiste is hartstikke leuk, maar het is niet de oplossing voor de problemen die corona ons bezorgt”.