maandag 13 juli 2020 | week 29
Home » Algemeen » Sinterklaasintocht in Berkel Centrum
Hij komt hij komt...!

Sinterklaasintocht in Berkel Centrum

Sinterklaasintocht in Berkel Centrum

Berkel en Rodenrijs – Op zaterdag 16 november is de officiële intocht van Sinterklaas in Berkel Centrum en dat gaat, net als voorgaande jaren, gepaard met een uitgebreid programma. De optocht start om 12.30 uur, waarna Sinterklaas omstreeks 14.00 uur bij het podium bij ‘t Vierkantje arriveert. Vanaf 12.00 uur is het Sinthuis aan de Herenstraat 8-10 al geopend om je verlanglijstje in te leveren.

Sinterklaas en zijn pieten beginnen hun rondrit traditiegetrouw om 12.45 uur vanuit Rodenrijs. Ze rijden via de Rozenoord naar de Rodenrijseweg waarna de stoet rond 13.30 uur bij de Kerksingel arriveert en te voet verder gaat over de Kerkstraat naar het podium bij ’t Vierkantje.
Op het podium bij ’t Vierkantje begint om 12.30 uur de show met DJ Piet & Co. Al dansend, zingend en springend wordt Sinterklaas en de pieten een warm onthaal gegeven.
Rond 13.45 uur komt Pietenband Helicon aan bij het podium en verrast het publiek met aanstekelijke muziek om zo op een enthousiaste manier de Goedheiligman om 14.00 uur binnen te halen. Ook de burgemeester is bij deze speciale gelegenheid aanwezig.
De Sint zal vanaf 14.30 uur een wandeling door het mooie centrum maken.
De DJ Piet zorgt tot 15.00 uur op het podium voor leuke dansjes, liedjes en gezelligheid.
Tijdens de Sinterklaasintocht lopen ook de innovatieve Walking Bins door het Centrum. Geheel in Sinterklaassferen brengen deze jonge enthousiastelingen mandarijnen mee. Tegelijkertijd hebben zij afvalbakken bij zich, waaronder een compartiment voor Groente, Fruit en Tuinafval (GFT). Eén keer raden waar die mandarijnenschillen in weggegooid kunnen worden!

Sinthuis

Sinterklaas blijft graag logeren in Berkel Centrum. Speciaal voor Sint en zijn Pieten is er aan de Herenstraat 8-10 (oude Shoeby winkel) een Sinthuis ingericht. De Kinderen kunnen Sinterklaas ontmoeten en op avontuur met de pieten. Sinterklaas vindt het heel leuk als jullie komen! Het Sinthuis is uiteraard gratis te bezoeken en deelname aan activiteiten is gratis.

De openingstijden zijn:

Zaterdag 16 november van 12.00 tot 16.00 uur. Versier je eigen verlanglijstje en stop deze in de brievenbus van Sinterklaas.

Woensdag 20 november van 14.00 tot 16.00 uur. Je kunt jouw eigen schoentje knutselen en zetten. Wie weet zit er de volgende keer dat je langs komt in het Sinthuis wat lekkers in jouw schoentje.

Zaterdag 23 november van 12.00 tot 16.00 uur. Durf jij het aan om een dagje met de pieten mee te lopen? Volg het Pietenparcours vandaag in en om het Sinthuis.

Woensdag 27 november van 14.00 tot 16.00 uur. Kom knutselen en kleuren of zet jouw zelf geknutselde schoentje.

Zaterdag 30 november van 12.00 tot 16.00 uur. Ga met Sinterklaas op de foto. De foto’s worden op de Facebookpagina van Winkelpromenade Berkel Centrum geplaatst. Ook komt de Pietenband met de discopieten op bezoek. Pietenband Helicon zorgt voor een vrolijke (peper) noot in het winkelcentrum.

Woensdag 4 december van 14.00 tot 16.00 uur. Versier je eigen pepernootzakje met de knutselpieten.